20 jaar SDDL Feestweekend

Precies twintig jaar geleden vond de eerste editie van het SDDL Feestweekend plaats. Het begon allemaal met een korfbal- en voetbaltoernooi, maar is in de loop der jaren uit gegroeid tot hét weekend van het jaar. Ook dit keer heeft de organisatie niet stil gezeten. Tijdens het pinksterweekend wordt een spectaculair programma neergezet met een mix van sportiviteit en vertier voor jong en oud.

 

Zoals elk jaar start de jeugd van SDDL en VV Ravenstein met de penaltybokaal voor de voetballers en strafworpen voor de korfbalsters. ’s Middags staat er vanaf 13.30 uur een nieuw spelelement op het programma: XXL Pong. Het is een variant op het spel Beer Pong, maar dan levensgroot. Er wordt in teams van twee personen tegen elkaar gespeeld met als doel de bal bij de tegenstander in een groot vat te gooien. Naast deelname is toeschouwen ook zeker de moeite waard. Teams dienen zich vooraf aan te melden op de inschrijflijst in Onder d’n Plag. Kosten voor 18+ per team is 10 euro, 18- is 5 euro, minimale leeftijd is 14 jaar.
Vanaf 20.30 uur gaat het dak eraf met Millstreet. Het is voor de feestcoverband het derde optreden op het SDDL Feestweekend, dus ze weten inmiddels wel hoe ze het publiek gek kunnen maken.

Vijf tegen vijf
Het 5×5-toernooi is een begrip is wijde regio geworden in die jaren. Vorig jaar was er een record aantal van 64 deelnemende teams. Dit jaar is er op verzoek een nieuwe categorie bijgekomen, namelijk 35+. Er wordt nu dus gestreden om vier bekers in de categorieën: jeugd 10-15 jaar, heren, dames en 35+. Stipt om 10 uur wordt er op acht velden afgetrapt. Opgave gaat via Lambert Vervoort of via sddltoernooi@gmail.com.
Dit jaar is de frietwagen vervangen door een foodcourt met diverse versnaperingen. Er is een gezellig terras en voor de kids een mini-kermis. Om 16 uur start de Fancy Fair en begint het entertainment in en om de tent. Zo is er een optreden van Lotte Dans en treedt het Diedense dj-talent Julian Schoenmakers op. Voor de fans van Nederlandstalig is er een optreden van een Amsterdamse zanger en komt niemand minder dan Raymon Hermans langs. Feestvierders kunnen losgaan met een optreden van Cooldown Café. Als afsluiter komt het dj-duo Lampegastuh langs.