Voorbeschouwing Achates 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Achates 1 – SDDL 1

 

 

Na de overwinning tegen HBV mag SDDL vanavond  afreizen naar Ottersum om daar aan te treden tegen Achates. De vaandelteams van beide clubs hebben nog nooit een officiële wedstrijd tegen elkaar gevoetbald of het moet wel heel lang geleden zijn. Dat is wel het mooie aan deze klasse dat je clubs tegenkomt waartegen je nog nooit hebt gevoetbald.

Zoals gezegd is Achates een grote onbekende voor SDDL. Achates speelt nu alweer voor het 4e seizoen in de 4e klasse, maar in de seizoenen daarvoor speelde de club 3e klasse en zelfs 2e klasse. In het seizoen 2013/2014 degradeerde Achates naar de 4e klasse samen met Herpinia. Daar waar Herpinia toen in een vrije val kwam, handhaafde Achates zich keurig in de 4e klasse. Vorig seizoen eindigde men in de middenmoot op de 6e plaats. Ook nu staat de club uit Ottersum weer in de middenmoot. Het heeft momenteel 5 punten minder als SDDL. Achates speelde sinds de winterstop 5 wedstrijden waarin het 3x won en 2x verloor. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen en dat betekende een goede start voor de 3e periode waarin het nu bovenaan staat.

SDDL won eindelijk weer een keer, het werd 2-0 tegen HBV. De laatste weken zijn er iets te veel afwezigen en dat is voor een club als SDDL moeilijk op te vangen. Door de vele afgelastingen zijn er nu ook doordeweeks wedstrijden ingepland en dat blijft lastig. Zeker bij uitwedstrijden moet je vroeg vertrekken en dat is niet voor iedereen altijd haalbaar. Ondanks alles staat SDDL er nog steeds redelijk voor, maar om bij te blijven mag er niet worden verloren eigenlijk. Nog steeds zijn er 6 ploegen in de race om de prijzen en zeker na de nederlaag afgelopen maandag van Constantia kruipt alles weer dichter naar elkaar toe. De komende weken gaat het een afvalrace worden waarin er teams gaan afhaken in de strijd om promotie. Constantia is nog steeds de ploeg met de minste verliespunten, maar ook zij laten steekjes vallen. Daarachter doen Achilles Reek, Ulysses, Herpina, Juliana Mill en SDDL ook nog steeds mee. Herpinia is winnaar van de 1e periode en de 2e periode lijkt een prooi te worden voor Achilles Reek of Ulysses. Dus de komende weken blijft het spannend in deze klasse.

Vanavond kan het alle kanten op, maar het zal voor SDDL toch wel een lastige wedstrijd gaan worden. Achates doet het de laatste weken zeker niet slecht en SDDL worstelt een beetje met de vorm door diverse omstandigheden. De ploeg in de bovenste regionen die de komende periode een goede serie kan neerzetten kan zomaar voor een verrassing gaan zorgen in deze klasse. Maar eerst vanavond de wedstrijd tegen Achates, aanvang om 18.30 uur in Ottersum.