70 teams op 5 tegen 5 toernooi

Eén van de hoogtepunten van het Feestweekend is toch wel het 5 tegen 5 toernooi. 20 Jaar geleden werd er begonnen met 8 teams van bedrijven uit Over D’n Dam. Nu, 20 jaar later is dit misschien wel het grootste toernooi wat betreft het aantal teams uit de hele omtrek. Dit jaar was er een recordaantal van maar liefst 70 teams.

Het was prachtig voetbalweer met 23 graden en de zon scheen bijna continu. Op het sportpark was dit goed te merken want behalve 550 voetballers waren er ook veel toeschouwers. Ook aan de kinderen was gedacht want er was een bungee jump, zweefmolen, luchtkussen en o.a. een clown aanwezig. De schatting van de organisatie was dat er zeker wel 1200 mensen aanwezig waren gedurende het toernooi. Buiten was het ook goed toeven want behalve een groot terras was er ook volop eten en drinken.

Maar dan het toernooi zelf. Elk jaar komen er weer teams bij. De deelnemende teams komen allang niet meer uit Over d’n Dam en omstreken. Het toernooi krijgt steeds meer bekendheid en  groter dan het nu is kan het bijna niet meer worden. Vanaf 10.00 uur waren er 8 veldjes continu bezet en de laatste wedstrijden waren rond de klok van 6 pas gespeeld. Er werd gestreden in 4 categorieën namelijk jeugd, dames, heren en 35+. Vooral bij de heren was het niveau erg hoog van sommige teams en dit kwam mede doordat er 2 teams aanwezig waren met spelers die allemaal spelen bij betaald voetbalclubs of spelen op een zeer hoog amateurniveau. Grootste naam was toch wel die van Frenkie de Jong, die al wat minuten heeft gemaakt in Ajax 1. Het was dan ook geen toeval dat deze 2 teams in de finale zaten. In een goede wedstrijd was het team van Jan van Zandvoort (met Frenkie de Jong) net een tikkeltje beter en zij gingen dan ook terecht met de eerste prijs naar huis.

Ook bij de dames was er volop spanning. De IWBZ Babes waren winnaar van de laatste 3 edities en waren ook nu weer een grote kanshebber. Ondanks verwoede pogingen kwamen de Babes de poulefase door en ook in de halve finale kwamen zij als winnaar uit de strijd. Voor hun 4e titel moest er worden aangetreden tegen de Babes van Koelkracht. Maar ook zij konden niet voorkomen dat de IWBZ Babes alweer hun 4e titel op rij pakten. Een prachtige prestatie!!!!!!!

Bij de jeugd kon je gerust spreken van een echte finale. Chelsea en Ac Milan stonden tegenover elkaar en waren beiden supergemotiveerd om de eretitel binnen te slepen. Ondanks dat er kansen waren voor beide teams kwam er geen beslissing in de reguliere speeltijd. In het team van Chelsea zaten de meest koele kikkers die het beste met de spanning konden omgaan en daardoor werden zij de winnaar bij de jeugd.

De 35+ categorie was dit jaar voor het eerst in het leven geroepen. 8 Teams streden om de beker en uiteindelijk kwam de Schoffelmeer/Gerrits combinatie als winnaar uit de bus. In een finale tegen Net Nie, die moest worden beslist door het nemen van penaltys, waren het de veteranen van Schoffelmeer Gerrits die de zenuwen het beste in bedwang hadden.

Al met al weer een zeer geslaagd toernooi. Nog een speciaal woord van dank voor alle scheidsrechters en voor degenen die alles in goede banen hebben geleid gedurende het toernooi. Hopelijk weer tot volgend jaar bij het 5 tegen 5 toernooi