Achates te sterk voor SDDL

6-4-2018

SDDL was niet bij machte om punten mee te nemen uit Ottersum. Achates was met 3-2 te sterk en door dit resultaat lijkt het er op dat SDDL af gaat haken in de strijd om promotie.

Achates had de laatste 2 wedstrijden gewonnen en begon met het nodige vertrouwen aan de wedstrijd tegen SDDL. SDDL heeft personele problemen en die blijken net iets te groot te zijn. En waarschijnlijk was dit feit beslissend voor deze wedstrijd. Achates heeft een nagenoeg fitte selectie en dat is dit seizoen wel eens anders geweest. En hierdoor stijgt het niveau direct. SDDL heeft tot aan de winterstop weinig personele problemen gekend en toen waren ze 1 van de betere ploegen in deze klasse. Na de winterstop is dit allemaal anders.

Dan de wedstrijd. Het was SDDL die het eerste doelpunt maakte via aanvoerder Jeroen Zeegers na ongeveer 15 minuten wedstrijd. Kort daarna kreeg Achates een penalty, maar deze ging er niet in. Toch kwam er na een half uur de verdiende gelijkmaker via JP Ten Haaf. Achates was de betere ploeg en had ook de meeste kansen en dit resulteerde op slag van rust in een 2-1 voorsprong via Jorai Matulessy. Na rust kwam SDDL weer op gelijke hoogte door het 2e doelpunt van Jeroen Zeegers. Echt lang kon SDDL niet genieten van de gelijkmaker want al vrij snel  was het Taleb Sarkouk die de winnende treffer maakte. Alles bij elkaar een terechte overwinning voor Achates want het was de ploeg met de meeste kansen en ook het betere van hget spel. Zondag mag SDDL aantreden in de uitwedstrijd tegen Achilles Reek.

Achates – SDDL 3-2 (2-1). 15. 0-1 Jeroen Zeegers, 30. 1-1 Ten Haaf, 45. 2-1 Jorai Matulessy, 75. 2-2 Jeroen Zeegers, 76. 3-2 Taleb Sarkouk.