CITO verslaat SDDL

CITO wint nipt met 3-2 van SDDL. Door dit resultaat wacht SDDL nog steeds op het eerste punt na de winterstop.

Op een zonovergoten sportpark  ”De 5 Stromen” werd er om 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd van SDDL tegen CITO. Vooraf had SDDL één doel voor ogen en dat was om tenminste een punt te pakken. Want sinds de winterstop wil het bij SDDL maar niet lukken. CITO is bezig aan een goede serie dus dit zou nog niet zo makkelijk worden.

In het eerste kwartier ging het spel op en neer en kregen beide ploegen wat kleine kansjes. Na deze fase trok CITO de wedstrijd naar zich toe en creërde een paar goede kansen. In de 27e minuut werd het 0-1. Een mooie aanval over de linkerkant werd schitterend afgewerkt door Smeehuijzen. SDDL kon daar weinig tegenover stellen en moest zich beperken tot verdedigen. Vlak voor rust kreeg SDDL nog een grote kans. Dirk Megens mocht alleen op de keeper af, maar hij stiftte de bal net over het doel heen.

Na de thee kwam  al snel verandering in de stand. 2 Minuten na de rust was het Björn Rikken die de Demense aanhang kon laten juichen: 1-1. Erg lang kon SDDL niet genieten van dit doelpunt want 3 minuten later nam CITO weer een 2-1 voorsprong. Een overtreding van SDDL in het strafschopgebied leverde een penalty op en die werd door Huibers onberispelijk ingeschoten. Het werd nog erger voor SDDL want in de 54e minuut liet Medina Gracia zelfs de 1-3 aantekenen. SDDL ging niet bij de pakken neerzitten en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 66e minuut werd en Demense aanvaller licht vastgehouden in het strafschopgebied en de scheidsrechter gaf daarvoor een penalty. Björn Rikken zette zich achter de bal en onhoudbaar voor de keeper was de aansluitingstreffer een feit. SDDL ging meer risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kwam er meer ruimte voor CITO, maar doelman Maarten Megens liet zich niet meer verschalken. Aangezien ook de sluitpost van CITO zijn doel wist schoon te houden eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor CITO.

Ook nu kwam SDDL niet tot winst, maar het grote verschil met de voorgaande wedstrijden was dat SDDL nu meer kon creëren. Voor de rust was CITO duidelijk de bovenliggende partij en nam een meer dan verdiende voorsprong. Na de rust ging het spel meer op en neer, maar de gelijkmaker wilde op het einde maar niet vallen. Dus de overwinning van CITO is alles bij elkaar toch wel verdiend te noemen. Volgende week komt de kersverse kampioen van de 4e klasse H, Fc Uden, op bezoek. Dus ook dit wordt weer een zware opgave.