Cooldown Café

Cooldown Café

18-4-2017

En er komt nog een optreden op zondag 4 juni bij het weekend der weekenden oftewel het SDDL Feestweekend. Op zondag stonden er al optredens gepland van Lotte Dans, Raymon Hermans en De Lampegastuh. Maar omdat het dit jaar de 20e editie is, weet de organisatie niet van ophouden. Ook Cooldown Café is gestrikt voor een optreden op deze spetterende zondagavond.

Hoe is Cooldown Café eigenlijk ontstaan????

Het begon allemaal in november 2000. De eigenaar van de Cooldown Cafés was een paar dagen in Duitsland en hoorde daar het meezingen door alle Duitsers , met HEEEEY BABYYY, uh ….ah… En hij dacht, hè, als de Duitsers zo uit hun dak gaan met deze plaat, gaan wij het in Nederland ook eens proberen. Het nummer werd gemaakt, de Duitse tekst werd vervangen door een Nederlandse tekst maar toen nog de mensen om het uit te voeren. Dit moesten de barkeepers worden van The Cooldown Café, dus….een bus huren , en met een groep barkeepers de studio in.

Zo gezegd zo gedaan, de plaat werd opgenomen , en het nummer werd met grote spoed uitgebracht. Eerst heel voorzichtig de top 100 in op 91, en toen kwam de opmars, mede door de enorme steun van Rob Stenders.

Al snel werd de groep geformeerd want om met alle barkeepers het land door te reizen was niet te doen. Dj Frank, (jaren lang resident DJ van de Cooldown) Rob (zanger), Desi en Angela vriendinnen en beiden een geschiedenis in de danswereld staken de koppen bij elkaar en bedachten de act. Veel oefenen wierp zijn vruchten af en het eerste officiele optreden was een feit. In Staphorst weliswaar. :-)! Er volgden er velen!!

Dat de Cooldown in deze formatie nog lang verder zal gaan , moge duidelijk zijn , want nog steeds iedere maand , ieder weekend staan ze overal in het land , inmiddels heeft de groep al honderden optredens achter de rug , Ahoy, Museumplein en is het eind nog lang niet in zicht !!

Met veel optredens niet alleen in het binnen-maar ook buitenland, zijn zij niet meer weg te denken uit het feestcircuit!

Dus alweer een goede reden om op zondag 4 juni af te reizen naar Demen. En zou dit alles zijn of………….

Blijf daarom alles volgen van het weekend der weekenden, het SDDL Feestweekend!!!!!!