DVG troeft SDDL af

22 september 2014

Het is SDDL niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. DVG wist namelijk met 4-1 te winnen en staat nu alleen op kop in de 4e klasse H. Als enige ploeg hebben zij nog geen punt verspeeld.

Op zondagmiddag stond de wedstrijd SDDL 1 – DVG 1 op het programma. DVG had beide wedstrijden nog gewonnen en wou de ongeslagen status behouden, terwijl SDDL de punten goed kon gebruiken om aansluiting te krijgen met de top van deze klasse, maar vooral om alvast wat weg te komen uit de degradatiezone. De wedstrijd begon wat afwachtend van beide teams waarbij DVG een licht veldoverwicht had. DVG was meer in de aanval dan SDDL, maar echte kansen werden door de verdediging van SDDL nog niet weggegeven. SDDL kon daar niet veel tegenover zetten en kon tot de rust maar weinig kansen creëeren. Het gevolg was een logische 0-0 stand, waarbij de wedstrijd na de rust nog alle kanten op kon gaan.

Helaas voor SDDL was het DVG die het beste uit de kleedkamers kwam. Al in de 48e minuut kwam DVG op 0-1. Een makkelijk gegeven penalty werd door Bart de Windt goed ingeschoten. 10 Minuten later werd het zelfs 0-2 door Roel van de Sande. SDDL gaf de moed nog niet op en kreeg even later een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar de keeper van DVG redde bekwaam. Maar in plaats van 1-2 werd het 3-0. Bij een corner stond Martijn Caarls vogelvrij en kopte de bal schitterend binnen. SDDL trok ten aanval en een kwartier voor tijd resulteerde dit in 1-3 door een treffer van Ties Klievink. Na een vlotte combinatie door het midden maakte Ties alleen voor de keeper geen fout. Er kwamen zelfs goede kansen op 2-3, maar de verkregen kansen werden niet benut. DVG wist 2 minuten voor tijd nog wel een keer te scoren en het was Twan van de Broek die de eindstand op 1-4 bepaalde.

De 1-4 uitslag doet vermoeden dat SDDL geen kans had, maar de uitslag was geflatteerd te noemen. Een gelijkspel was mogelijk geweest. Weliswaar had DVG een veldoverwicht in de eerste helft, tot echt grote kansen leidde dit niet. In de 2e helft kreeg SDDL diverse goed kansen om de aansluitingstreffer te noteren nadat ze al vrij vroeg op achterstand waren gekomen. Waar SDDL niet scoorde, deed DVG dit wel. Al met al is de overwinning voor DVG wel terecht te noemen. SDDL zal in deze klasse elke wedstrijd weer moeten strijden voor elk duel en voor elke meter. In deze wedstrijd was DVG zich daar wel van bewust en speelde feller en bracht meer strijd dan SDDL. In de volgende wedstrijd tegen VOW moet SDDL maar laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen en in de 4e klasse mee kunnen draaien.

Karakteristieken:

• 48′ Bart  de Windt (0-1)
  • 60′ Roel  van de Sande (0-2)
  • 65′ Martijn  Caarls (0-3)
  • 75′ Ties  Klievink (1-3)
  • 88′ Twan van de Broek (1-4)