Geen doelpunten bij Heijen1 – SDDL 1

12-4-2018

De wedstrijd Heijen tegen SDDL kende geen doelpunten en derhalve was 0-0 de eindstand. Gezien de hele wedstrijd was Heijen de ploeg die het meest aanspraak mocht maken op de overwinning, maar gelukkig stak doelman Maarten Megens in een goede vorm.

Door de vele afgelastingen werd deze wedstrijd vastgesteld op een doordeweekse dag. Om 19.30 uur was de aftrap in Heijen en eigenlijk zat SDDL vanaf het begin al niet in de wedstrijd. De organisatie stond niet goed, het spel was rommelig en zonder goed te spelen was het Heijen met het grootste spelaandeel. Voor Heijen is elk punt belangrijk in deze fase omdat ze nog volop verwikkeld zijn in de strijd om directe degradatie. Op dit moment staan ze op de 13e plaats en OKSV, die op de laatste plaats staat, heeft maar 3 punten minder. Heijen was veel feller in de duels en kreeg voor rust al een paar kansen. Gelukkig voor SDDL stond doelman Maarten Megens telkens op de goede plaats. Typerend van deze wedstrijd was dat voor de rust de doelman van Heijen niet één keer hoefde in te grijpen omdat SDDL er niet in slaagde om een fatsoenlijke aanval op te zetten.

Na de rust begon SDDL iets beter te voetballen en kreeg zowaar de keeper van Heijen ook een paar ballen op doel. Maar na een redelijke 10 minuten kreeg Heijen toch weer wat meer de overhand. Heijen vocht voor elke meter en af en toe leek het wel dat SDDL het voetballen was verleerd. Ook na rust kreeg Heijen de beste kansen, maar de Demense doelman was vandaag onpasseerbaar. Het laatste kwartier was het voor SDDL een beetje alles of niks. Achteraf ging men 1 op 1 spelen en voorin kwam er een extra spits bij. Er kwam wel wat meer druk op het Heijense doel, maar echt grote kansen kwamen hier ook niet uit voort. In Demen had SDDL eerder dit seizoen niks te duchten van Heijen, maar in deze wedstrijd was SDDL niet bij machte om een vuist te maken. Achteraf gezien mag SDDL blij zijn met een punt, want meer zat er absoluut ook niet in. Heijen zou van tevoren misschien getekend hebben voor een punt, maar achteraf hadden dit ook 3 punten kunnen zijn.

SDDL kon ook vanavond niet overtuigen. Het kan als excuus aanvoeren dat er net een paar blessures te veel zijn, maar de laatste wedstrijden is het dan weer goed en de wedstrijd er na weer heel slecht. Zeker gezien de uitslagen van vanavond had SDDL er weer bij kunnen staan en had de nacompetitie weer in beeld kunnen komen. Maar als je van de laatste 6 wedstrijden er maar één weet te winnen, dan verdien je het ook niet om nog mee te doen om de prijzen. En dat is eigenlijk toch wel jammer, er had gewoon veel meer ingezeten.