Hardwerkend SDDL pakt punt tegen SES

23-4-2018

Op deze zomerse lentedag stond de uitwedstrijd tegen SES op het programma. Voor SDDL stond er niet veel meer op het spel. SES had nog een goede kans om de nacompetitie te bereiken. Ondanks dat SDDL gedurende 70 minuten met 10 man stond werd er toch een verdiend puntje mee genomen naar Demen. De wedstrijd eindigde namelijk zoals hij begon: 0-0.

Voor SES telde maar één ding en dat was winnen. Zowel in de 3e periode als ook in de stand heeft de Langenboomse ploeg nog steeds een goede kans om de nacompetitie te bereiken. Afgelopen donderdag verloren ze nipt met 1-0 tegen Constantia dus een nieuwe mispeer konden ze zich niet veroorloven. Voor SDDL was er niks meer te halen behalve de eer. Met dit uitgangspunt begonnen beide ploegen in zomerse temperaturen aan de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en beide ploegen weten niet veel te creëren en de keepers hadden het rustig in de beginfase. Na 25 minuten krijgt SDDL een tegenslag te verwerken als Dirk Megens een direct rode kaart krijgt voorgeschoteld van de scheidsrechter. Na een fel duel komt  hij met hoog gestrekt been in en raakt een middenvelder aan Langenboomse kant. De scheidsrechter twijfelt nog aan de kleur van de kaart, maar besluit na lang nadenken toch een rode kaart te trekken. SDDL moet met 10 man verder en dan te bedenken dat er nog zo’n 70 minuten gevoetbald moet worden. SES wordt optisch sterker, maar voor de rust krijgen beide ploegen nog een grote kans uit een dood spelmoment. Ties Klievink schiet rakelings voorlangs en SES raakt van dichtbij in de rebound nog de paal.

Na de rust weet SES zich niet goed raad met de overtal situatie en SDDL blijft met hard werken knap overeind. Echt grote uitgespeelde kansen krijgt SES niet meer. SDDL krijgt nog 1 mogelijkheid op een kans, maar de doorgebroken Ties Klievink wordt helaas volledig ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Al met al een verdiend gelijkspel voor de hardwerkende Demense ploeg. Man van de wedstrijd aan Demense kant was Frenk Zegers. Deze multifunctionele speler heeft door de blessures al op veel plekken gespeeld in dit seizoen. Hij valt misschien dan wel niet altijd op, maar houdt zich overal toch knap weer staande. En dat mag ook wel eens gezegd worden.