In Memoriam: Tanja van de Coolwijk

Geboren      17-8-1968

Gestorven   29-8-2021

Lieve Tanja,

Namens SDDL willen wij ook iedereen graag laten weten dat jij voor onze club een enthousiaste, fijne en waardevolle vrijwilliger bent geweest. Je kwam hier binnen, met je rood zwarte Herpinia hart als speelster bij de dames. Zeer gedreven en zelfs opgemaakt begon jij aan de wedstrijden. Dat rood /zwarte maakte ondertussen plaats voor ons blauw wit. Dat voetbal plezier heb je overgebracht op jullie kids.
Allemaal hebben ze voor SDDL gevoetbald, of doen ze dat nog steeds, nu voor Vesta. En dat daar hulp als leider/ leidster voor nodig is begreep jij meteen. In het gemengde team waar Fleur in zat stond jij jou mannetje langs de lijn voor jouw team. Tegenstanders merkten al snel dat jij niet een moedertje was die haar dochter een beetje kwam begeleiden tussen alle jongens. Nee, met de bekende korte pasjes ijsbeerde jij langs de lijn om tegelijk de spelers van de juiste tactisch aanwijzingen te voorzien en de scheids te wijzen op beslissingen die in jouw ogen niet terecht waren.
Zelfs op ons internationale toernooi in het Belgische Gistel zullen ze jou nog wel kennen als die fanatieke vrouwelijk coach. Jij was ook de leidster van het eerste gemengde team van meiden uit Demen en Ravenstein. Een mooie voorloper op het geen nu alle voetballers van SDDL en VVR hebben opgevolgd. Toen Fleur stopte met voetballen heb je geholpen met het regelen van scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden.
De reis die we maakten naar Southampton, met iedereen van SDDL die mee wilde, heb ook jij mee georganiseerd en is en blijft onvergetelijk. Sinds een jaar of 9 beman je samen met Monique de kassa bij de thuiswedstrijden van SDDL en nu VESTA. Ook op die plek liet je niet over je heen walsen als bijvoorbeeld een 70 plusser, supporter van de tegenpartij, tegen flinke korting naar binnen wilde. Gewoon de afgesproken prijs betalen en anders maar niet. Tot het niet meer ging, ben je wedstrijden van het eerste uit en thuis, met de harde kern, blijven bezoeken. Dat waardeerde de vorige hoofdtrainer zoveel dat hij er in zijn afscheidsspeech, 2 jaar geleden, zelfs een dankwoordje aan wijdde. En wij willen nu niets anders dan ook tegen jouw te zeggen: Tanja bedankt voor alles wat jij voor SDDL en Vesta hebt gedaan.