Nederlaag voor SDDL 1

11-3-2018

SDDL heeft helaas geen punten kunnen meenemen afgelopen zondag. De uitwedstrijd tegen SIOL ging verloren met 3-2 en daardoor is SDDL iets gezakt op de ranglijst. Het was allemaal net niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op de overwinning en dat is jammer. In de laatste minuten was SDDL nog wel naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel helaas niet meer.

Voor het eerst sinds de winterstop was er weer sprake van een volledig programma. Vanwege het kunstgras had SIOL meer competitiewedstrijden gespeeld als SDDL. Of het nu lag aan het feit dat SIOL meer wedstrijdritme had of niet, ze kwamen in iedere geval flitsend uit de startblokken. In de eerste minuten werd SDDL compleet overrompeld en al na 5 minuten werd het 1-0 door Justin Lammers na weifelend ingrijpen van de Demense verdediging. SDDL pakte het echter daarna weer goed op en een paar minuten later was het alweer gelijk door een treffer van Ties Klievink. In de fase daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en golfde het spel op en neer. Toch was het weer SIOL die de leiding nam toen na een half uur een afstandsschot van Daniël Illic tot doelpunt werd gepromoveerd. Voor de rest gebeurde er niks noemenswaardig meer en ging SIOL de rust in met een 2-1 voorsprong.

Na de rust werd SDDL gedurende een minuut of 20 volledig overlopen. SIOL kreeg meerdere kansen om de score uit te breiden. Heel lang veranderde er niks aan de score, maar na een kwartier was het tij niet meer te keren en kwam SIOL op een dikverdiende 3-1 voorsprong door Pim Niessen. SDDL moest meer risico gaan nemen en trainer Antwan van Rijn liet zijn ploeg achterin 1 op 1 spelen om zodoende toch nog iets van de wedstrijd te maken. Hierdoor kreeg SDDL mogelijkheden om te scoren en er werd zelfs een treffer afgekeurd. Maar doordat SDDL aanvallender ging spelen, kreeg SIOL meer ruimte en dus ook mogelijkheden om de stand uit te bouwen. De laatste minuten speelde SDDL alles of niets en ging men meer de lange bal hanteren. Dit resulteerde nog wel in een treffer van Jeroen Zegers, maar in de resterende tijd wist SDDL niet nog een keer te scoren. Zodoende bleven de punten bij de thuisclub.

Alles samen was SIOL de terechte winnaar. In de beginfase na de rust werd SDDL compleet overlopen en had men geluk dat SIOL maar 1x wist te scoren. Het laatste gedeelte speelde SDDL va banque en kreeg men SIOL toch nog aan het wankelen. Met wat geluk had er in die fase nog een puntje ingezeten, maar helaas mocht dat niet zo zijn. SIOL was de betere ploeg die op het kunstgrasveld beter uit de voeten kwam dan SDDL en dat mag SDDL zich toch wel een klein beetje zelf aanrekenen. Van SIOL is bekend dat ze verzorgd en technisch voetbal spelen en daar werd niet altijd goed op geanticipeerd. In deze klasse zit alles nog dicht bij elkaar maar zondag komt constantia op bezoek en dat is de ploeg met de minste verliespunten. Mocht SDDL nog titelaspiraties koesteren, dan zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden