Nipte overwinning voor SDDL 1

20-11-2017

Na SIOL moest ook HBV de punten aan SDDL laten. De Demense ploeg zat vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd en alleen Jeroen Zegers wist 1x het net te laten bollen. Aangezien HBV helemaal niet scoorde was hij daarom ook meteen de matchwinner. Tevens stijgt SDDL door deze overwinning naar een knappe 2e plaats op de ranglijst.

Op een zwaar veld kon SDDL niet het stempel op de wedstrijd drukken zoals ze graag hadden gewild. Vanaf minuut 1 leek SDDL onzeker. De passing was vaak onzuiver en dat resulteerde in te veel en te snel balverlies. HBV had zeker in de beginfase het betere van het spel.  Een geluk voor SDDL was dat de ploeg uit Beers het vaak zocht in lange ballen en echte kansen kwamen daar niet uit voort. Na 22 minuten kreeg SDDL zijn eerste kans. Een schot van de in Beers woonachtige Daan Klievink ging rakelings langs de foute kant van de paal. Even later was het wel raak voor SDDL. Jeroen Zegers werd gezocht en gevonden. Daar waar hij vaak de combinatie aan gaat, deed hij nu iets anders. Hij nam de bal knap aan, draaide weg en schoot van zo’n 21 meter hard raak in de benedenhoek. Iets tegen de verhouding in was het SDDL die op voorsprong kwam. HBV probeerde het nog wel voor de rust, maar wist het net niet te vinden.

Na de rust veranderde er eigenlijk weinig. Ondanks alle goede bedoelingen kwam SDDL maar niet in de wedstrijd en HBV drong steeds meer aan. HBV werd echter vooral gevaarlijk via afstandsschoten, maar de sterk keepende Maarten Megens liet zich niet verschalken. Tussendoor leek SDDL na 55 minuten weer te scoren. Daan Klievink werd aangetikt maar bleef op de been en scoorde. De scheidsrechter echter floot meteen voor een vrije trap in plaats van voordeel te geven en dus bleef het 0-1. Met een marge van 1 goal kan er van alles gebeuren, maar gelukkig stond de verdediging wel zijn mannetje en wist het de rijen gesloten te houden. SDDL kreeg nog een paar kleine kansjes, maar ook daar liet de eindpass of de afwerking te wensen over op een manier die paste in de wedstrijd die SDDL speelde op deze zondag. HBV kon ook geen potten meer breken en dus nam SDDL ietwat gelukkig de 3 punten mee naar Demen.

SDDL begon slecht en kon dit ook in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer keren. Daardoor werd het een moeilijke wedstrijd waarin HBV wel een punt verdiende. Het hele seizoen heeft de Beerse ploeg al moeite met scoren en ook in deze wedstrijd bleek dat weer. SDDL leed veel balverlies en was te slordig in de passing waardoor het de hele wedstrijd kwakkelen werd. Gelukkig was een goede actie van Jeroen Zegers doeltreffend, waardoor SDDL alsnog met de winst aan de haal ging. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ulysses op het programma. Voor het eerst in lange tijd komen beide teams elkaar weer tegen in competitieverband dus hopelijk wordt dit weer een mooie en spannende derby.

HBV – SDDL 0-1 (0-1). 30. Jeroen Zegers 0-1.