Onterechte nederlaag voor SDDL

Onterechte nederlaag voor SDDL

SDDL heeft zichzelf flink tekort gedaan in de wedstrijd tegen Mariahout. Er werd verloren met 3-1, maar gezien de kansen had SDDL minimaal een punt verdiend.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest SDDL op bezoek bij het op de vierde plaats bivakerende Mariahout. Vooraf was er een onderling verschil van 1 punt dus van deze wedstrijd werd heel wat verwacht door iedereen. Trainer Bas van de Veerdonk verwachtte vooraf een zware wedstrijd. Mariahout behaalde de laatste wedstrijden  veel punten en in de thuiswedstrijd pakte SDDL onverdiend een punt door een late gelijkmaker. In de beginfase ging het spel op en neer met wat kleine kansjes. Na een kwartier echter kreeg SDDL het betere van het spel en zette Mariahout een beetje onder druk. In plaats van 0-1 werd het echter in de 40e minuut 1-0 doordat Mariahout razendsnel omschakelde bij balverlies op het Demense middenveld. De sterk spelende Martijn van den Linden werd aan het werk gezet en deze liet de doelman kansloos. Zo net voor het rustsignaal was dit wel een tegenvaller voor SDDL.

Al vrij snel na de rust werd het 2-0. Een bal vanaf de zijkant valt achter de verdediging van SDDL en Luuk Leenders was het meest attent. Hij pikte de bal op en omspeelde de keeper: 2-0.  SDDL gaf zich nog niet gewonnen en zette Mariahout onder grote druk. SDDL kreeg meerdere goede kansen. Slechts één van deze kansen leverde een doelpunt op. Na goed doorzetten van de snelle Kevin Bens was het Ties Klievink die de aansluitingstreffer liet aantekenen. SDDL rook bloed en bleef furieus aanvallen. Pech en vooral een uitblinkende keeper van Mariahout zorgden er voor dat het 2-1 bleef. En in plaats van de dikverdiende gelijkmaker werd het zelfs 3-1. Onnodig balverlies aan Demense zijde zorgde voor een razendsnelle counter die alweer door Martijn van den Linden doeltreffend werd afgerond. Met nog 20 minuten te spelen zette SDDL nog één keer alles op alles. Maar telkens weer stond de keeper hinderlijk in de weg en  uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand.

Als je de gehele competitie bekijkt zijn er altijd wedstrijden waarin je teveel krijgt en wedstrijden waarin je te weinig krijgt. Pakte SDDL in de thuiswedstrijd onterecht een punt, nu was het precies andersom. Ondanks diverse goede kansen, bleef SDDL met lege handen achter. Het is jammer dat een paar onachtzaamheden bij SDDL genadeloos werden afgestraft, terwijl  de verkregen kansen niet werden benut. Mariahout mag de keeper wel bedanken want hij pakte een paar onmogelijke ballen en werd zodoende de man van de wedstrijd. Alles bij elkaar kan SDDL met een zeer goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. Er werden in totaal 20 punten behaald en dat was meer dan vooraf werd verwacht. Op dit moment staat SDDL op een mooie 5e plaats . Gezien het vertoonde spel moet SDDL dit kunnen vasthouden en misschien zit er nog wel iets meer in. Voor SDDL 1 is het nu winterstop tot 9 februari. Op deze dag wordt de competitie weer hervat met de wedstrijd tegen Ollandia.