Pijnlijke nederlaag voor SDDL

1-5-2017

Op bezoek bij Toxandria heeft SDDL een pijnlijke nederlaag geleden. Toxandria won de wedstrijd met 3-1 en door dit resultaat is SDDL nu afhankelijk van anderen om nog eventueel de nacompetitie te bereiken. Toxandria daarentegen is nu af van de hatelijke laatste plaats die rechtstreekse degradatie betekend.

Voor de wedstrijd tegen Toxandria moest er eerst flink gepuzzeld worden door Antwan van Rijn. Om diverse redenen ontbraken er namelijk 4 basisspelers en in zo’n cruciale wedstrijd kun je dat eigenlijk net niet gebruiken. Zoals verwacht ging de thuisploeg fel van start omdat er punten gepakt moesten worden om van de laatste plaats af te komen. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong na iets meer dan een kwartier voetballen voor Toxandria via Jeroen van Raaij. Tot aan de rust ging het spel op en neer waarbij SDDL wel het betere van het spel had, maar zelden gevaarlijk kon worden.

Na de rust beet SDDL iets meer van zich af. In de 55e minuut had dit al de gelijkmaker tot gevolg. Een goede aanval werd in 3e instantie knap ingeschoten door Daan Klievink nadat de keeper de eerste 2 inzetten goed kon pareren. Het SDDL publiek ging er eens goed voor zitten, want er was nog meer als een half uur om als overwinnaar van het veld te stappen. Maar voordat de supporters waren uitgeluicht, stond SDDL alweer op achterstand. Vanaf de aftrap was het Melvin van Lankveld die dwars door de Demense verdediging liep en de 2-1 liet aantekenen. SDDL kon weer van voren af aan beginnen, maar het niveau liet te wensen over en SDDL kon bijna geen vuist maken tegen het taaie Toxandria. Er werden te veel duels verloren en ook de passing was bij tijd en wijle onvoldoende. Halverwege de 2e helft ging SDDL meer risico nemen om op die manier nog iets te kunnen forceren. Ook dit zette helaas geen zoden aan de dijk. Sterker nog, een kwartier voor tijd besliste Toxandria de wedstrijd. Een diepe bal werd opgepikt door Twan Dekkers die de Demense keeper vervolgens kansloos liet. Het laatste kwartier probeerde SDDL het nog wel maar het geloof was verdwenen en de eindstand werd derhalve 3-1

De nederlaag tegen Toxandria is een nederlaag met gevolgen. Beide concurrenten voor de 4e plaats (HBV en Constantia) wonnen allebei en zeker het verschil met Constantia lijkt te groot om dit in de nog resterende 2 wedstrijden te overbruggen. In de periode had SDDL zijn slag kunnen slaan. Concurrent Festilent verloor met 1-0 en bij winst was SDDL alleen aan de leiding gekomen in de 2e periode. Nu staat Festilent nog steeds een winstpunt voor en de enigste wedstrijd voor de Zeelandse ploeg is een uitwedstrijd tegen CITO. Dus wil SDDL deze competitie nog iets halen, dan hebben ze dat nu niet meer in eigen hand. SDDL moet hopen dat Festilent nog verliest tegen CITO en dat ze zelf beide wedstrijden nog winnen. Aankomende zondag speelt SDDL de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en daarin is SIOL de tegenstander.

Toxandria – SDDL 3-1 (1-0). 15. Van Raaij 1-0, 55. D. Klievink 1-1, 55. Van Lankveld 2-1, 75. Dekkers 3-1.