SDDL 1 boekt eerste overwinning

15 september 2014

SDDL 1  heeft de eerste punten binnen in het nieuwe seizoen. De uitwedstrijd in OSS tegen Fc Schadewijk leverde een terechte 2-1 overwinning op.

Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en waren dus gebrand op een positief resultaat. Zowel Fc Schadewijk als SDDL misten een paar basisspelers in de beginopstelling vanwege blessures en daar leek SDDL het minste last van te hebben. De Demense ploeg begon fel aan de wedstrijd en was dreigender dan Fc Schadewijk in de beginfase. Bij een paar mooie aanvallen was de afronding net niet voldoende of de keeper stond in de weg. In de 19e minuut kreeg SDDL loon naar werken door op voorsprong te komen. Een vlotte aanval werd door Jordy de Loyer perfect meegegeven aan Jeroen Zegers die vanaf 10 meter beheerst en onhoudbaar afrondde. Ook in de fase daarna was het SDDL die de score uit kon bouwen, maar dat verzuimde. Fc Schadewijk kwam er bij vlagen wel goed uit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Na de rust ging het spel op en neer. Fc Schadewijk ging aanvallender spelen om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde wel tot een paar mogelijkheden, maar doelman Maarten Megens liet zich niet verschalken. SDDL kreeg hierdoor meer ruimte, maar kon hier vooralsnog niet profiteren. Dit veranderde echter in de 70e minuut. Een snel genomen vrije trap ter hoogte van de middenlijn werd goed doorgekopt door de net ingevallen Stijn Beer. Deze wist Daan Klievink te bereiken die tussen 2 tegenstanders de bal in de hoek schoot: 0-2.  Fc Schadewijk zette alles op alles maar de verdediging van SDDL gaf geen krimp. Pas in de 87e minuut lukte het Fc Schadewijk via Van der Lee om de aansluittreffer te produceren. In de laatste minuten werd het nog wel spannend, maar SDDL bleef keurig overeind en kon de 3 punten mee huiswaarts nemen.

Al met al een terechte overwinning. Vooral voor rust was SDDL de betere ploeg, terwijl na de rust beide ploegen gelijkwaardig waren. Grootste verschil was dat SDDL meer een team was en echt de instelling had dat ze gingen voor de overwinning. Fc Schadewijk liet duidelijk zien dat ze nog aan elkaar moesten wennen waardoor er minder lijn in te ontdekken was. Door dit resultaat is SDDL in ieder geval af van de hatelijke ”0” punten, terwijl voor FC Schadewijk de druk een beetje toeneemt om toch maar de eerste punten te pakken van het seizoen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DVG uit Liempde. DVG heeft tot nu toe beide wedstrijden gewonnen dus dit is weer een leuk affiche.