SDDL 1 en Ruwaard delen de punten

SDDL 1 en Ruwaard delen de punten

Het is SDDL niet gelukt om de punten in eigen huis te houden tegen Ruwaard. In de laatste minuut scoorde Ruwaard in blessuretijd alsnog de gelijkmaker.

SDDL begon sterk aan de wedstrijd en zette Ruwaard flink onder druk. Vooral via de zijkanten kwam SDDL gevaarlijk door en de beide backs van Ruwaard hadden de grootste moeite om overeind te blijven. Al na 4 minuten was het Dirk Megens die een corner subtiel binnen tikte en zorgde voor een 1-0 voorsprong. Ook in het kwartier dat volgde bleef SDDL de bovenliggende partij maar het bleef slechts bij 1-0 omdat de verkregen kansen niet werden benut. Na een half uur kwam Ruwaard onder de druk van SDDL uit en ging het steeds beter voetballen. De eerste echte kans na 35 minuten spelen was meteen ook raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Stefan Kusters perfect binnengekopt: 1-1. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Na de rust ging het spel op en neer en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was het SDDL die weer op voorsprong kwam. In de 70e minuut was het Daan Klievink die vanaf 25 meter de bal onhoudbaar in de kruising schoot. Een juweel van een doelpunt!!!!!!  Na deze goal moest Ruwaard risico’s gaan nemen en good old Henk Damen verhuisde vanuit de achterhoede naar de spitspositie. Dit betekende dat Ruwaard 1 op 1 ging spelen en dat er meer ruimte kwam voor de Demense spitsen. Tegelijkertijd werden de duels wat feller en begon het gele kaarten te regenen. Binnen een paar minuten kregen er 3 spelers van SDDL een gele kaart en doordat één speler 2 gele kaarten kreeg in een tijdsbestek van 5 minuten (waarvan eentje geheel onterecht) moest SDDL met 10 man proberen om de voorsprong over de streep te trekken. Hier leek SDDL in te slagen, maar een vrije trap in blessuretijd deed SDDL de das om want het was Frank van Geenen die toch nog 2-2 maakte.

SDDL had deze wedstrijd kunnen winnen, terwijl Ruwaard tevreden huiswaarts keerde. SDDL had in het eerste half uur de voorsprong moeten uitbreiden naar 2-0 of 3-0 en dan was het een gelopen wedstrijd geweest. Doordat de marge maar 1 doelpunt was, bleef Ruwaard in de wedstrijd. Na de 2-1 voor SDDL was Ruwaard wat slimmer als de ploeg uit Demen.  SDDL ging zich irriteren aan de tegenstander en vergat daardoor te voetballen. Gevolg was een onnodige rode kaart en de gelijkmaker voor Ruwaard in de slotminuut. Aanstaande zondag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. SDDL speelt dan uit tegen Mariahout.