SDDL 1 kan net niet voor een stuntje zorgen!!

7-5-2018

SDDL 1 is er net niet in geslaagd om koploper Constantia met lege handen naar huis te sturen. Na een vrij vroege voorsprong voor SDDL kwamen de gasten pas 5 minuten voor tijd langszij door het benutten van een penalty. Al met al is het toch zuur dat Constantia zo laat in de wedstrijd nog de gelijkmaker op het scorebord zette.

Onder zomerse temperaturen trapten SDDL en Constantia af op sportpark ”De 5 Stromen”. Vooral voor Constantia was dit een belangrijke wedstrijd omdat de competitie bijna is afgelopen en de prijzen verdeeld gaan worden. Constantia had voor aanvang van deze wedstrijd een marge van 3 punten op Ulysses en die wilden ze vanzelfsprekend houden. Dus alleen met een overwinning mocht Constantia tevreden zijn. SDDL gaat de laatste tijd weer beter spelen en dat komt vooral omdat het aantal geblesseerde spelers steeds minder wordt. Verder had SDDL nog iets recht te zetten van de uitwedstrijd in Wanroij. SDDL was daar zeker niet de mindere van Constantia maar ging toch met een 2-0 nederlaag huiswaarts. In de beginfase was het SDDL die sterk aan de wedstrijd begon en het betere van het spel had. Bjorn Rikken kreeg al meteen in het begin een goede kopkans na een voorzet vanaf de linkerkant. Maar na 10 minuten valt dan toch het doelpunt voor SDDL. Een mooie voorzet van Bjorn Rikken wordt door Jeroen Zegers knap op de borst aangenomen om hem vervolgens uit de lucht hoog binnen te schieten. De keeper stond erbij en keek er naar. Een schitterende goal!!!! Daarna krijgt Jeroen Zegers nog een kans na een mooi steekballetje van Jordy de Loijer, maar de verdediger kan de bal op het laatste moment nog blokken. Hierna komt de wedstrijd meer in evenwicht met weinig spektakel voor de beide doelen. Over het hele veld waren er felle, maar faire duels van beide kanten. Het lukte echter geen van beide ploegen om echte kansen te creëren in het restant van de eerste helft.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als in het laatste gedeelte van voor de rust. Veel duels, maar ook weinig kansen.Er kwam wel steeds iets meer ruimte omdat Constantia gaandeweg de 2e helft meer risico’s moest gaan nemen. Dit leidde echter nog steeds niet voor grote kansen. De Demense verdediging had de gevaarlijke spitsen van Constantia goed onder controle alhoewel men constant waakzaam moest blijven. Na een kwartier in de 2e helft ging Constantia nog meer op de aanval spelen en door de nipte voorsprong bleef het een spannende wedstrijd. Halverwege de 2e helft kwam SDDL er snel uit en Ties Klievink leek zo door te kunnen lopen naar de keeper. Op het laatste moment werd er door een verdediger van Constantia nog een overtreding begaan op de rand van het strafschopgebied. Dit betekende rood voor de verdediger en dus werd het 11 tegen 10. De vrije trap leverde vervolgens niks op en vanaf dat moment werd de wedstrijd nog boeiender. Constantia had geen keus dan te blijven aanvallen en SDDL kon rustig wachten op die ene grote mogelijkheid die ongetwijfeld nog wel zou komen. En in de 78e minuut was daar die grote kans. Bjorn Rikken werd over rechts de diepte ingestuurd en legde op het juiste moment de bal precies op maat breed op de geheel vrijstaande Daan Klievink. Daar waar zulke kansen normaliter wel besteed zijn aan Daan, ging de bal er nu niet in doordat de keeper nog redding kon brengen. Wordt het 2-0 dan was de wedstrijd gespeeld, maar dat was nu dus niet het geval. En een paar minuten later kreeg SDDL het deksel op zijn neus. Een spits van Constantia werd op het juiste moment diepgestuurd en uit het duel dat volgde werd er een overtreding begaan door een SDDL verdediger. En omdat deze plaatsvond binnen de beruchte lijnen was een penalty het logische gevolg. Dennis Willemse zette zich achter de bal en hoewel Maarten Megens wel de goed hoek koos, werd het toch een doelpunt. Constantia bleef wel aandringen, maar de Demense verdediging liet zich niet meer passeren. Daardoor werd 1-1 de eindstand.

Daar waar SDDL vooraf misschien zou tekenen voor een puntendeling, was er achteraf toch wel een beetje een zure nasmaak. Gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd stond SDDL op voorsprong en echt gevaarlijk werd Constantia ook niet. Toen de rode kaart viel, werd de hoop op een stunt alleen nog maar groter. SDDL verzuimde om een grote mogelijkheid te benuttenen en zo de wedstrijd in het slot te gooien. Uit één van de spaarzame kansen werd het zelfs 1-1. Tot slot nog wel een complimentje voor Constantia. De ploeg bleef er in geloven en gaf nooit op, ook niet toen ze met 10 man kwamen te staan. Elk punt kan op het einde van de rit beslissend zijn, zeker nu Ulysses is genaderd tot op 1 punt. De komende week speelt SDDL nog 2 zware wedstrijden. Op donderdag gaat naar men naar Sinttunnis, de ploeg in vorm, en aanstaande zondag komt de andere titelkandidaat, Ulysses, op bezoek.

SDDL – Constantia 1-1(1-0) 15. 1-0 Jeroen Zeegers,  85. 1-1 Dennis Willemse.