SDDL 1 verliest van Ulysses 1

27-11-2017

In de uitwedstrijd tegen Ulysses uit Megen (al is dit volgens sommige Ravensteinse hooggeleerden toch een thuiswedstrijd!!) is SDDL er niet in geslaagd om ook maar een punt mee te nemen. SDDL had het meeste spelaandeel, maar Ulysses had de betere kansen. Pas in blessuretijd maakte Ulysses de winnende treffer en behield zodoende zijn ongeslagen thuisstatus.

Na 6 seizoenen troffen SDDL en Ulysses elkaar weer eens in competitieverband. Op de ranglijst ontliepen beide ploegen elkaar niet zoveel en gezien het scorend vermogen van beide ploegen zou de verdediging wel eens de doorslag kunnen geven. SDDL begon iets beter aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste serieuze kans om de score te openen. Een schot werd op het allerlaatste moment geblokt door een Megense verdediger, die de bal ook tegen zijn hand aan kreeg. De scheidsrechter zag er niets in en liet doorspelen. Na een half uur ging SDDL slordiger spelen en dit leverde in een tijdsbestek van 5 minuten een paar goede mogelijkheden op voor Ulysses. Gelukkig voor SDDL werd er niet gescoord en dus was de ruststand 0-0

De 2e helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. SDDL had het meeste spelaandeel, maar het grootste probleem vandaag was het creëren van kansen. Daar waar SDDL normaal altijd wel wat kansen krijgt, was dat in deze wedstrijd niet het geval. Ook na de rust kreeg Ulysses, dat zich ver liet terugzakken en speelde met 1 1/2 spits, weer de beste kansen. Tot de 80e minuut bleef de ”nul” op het scorebord, daarna  kwam er nog een knotsgek kwartiertje waar van alles in gebeurde. Het begon met een Megens doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam precies voor de voeten van topscorer Paul van Lith die de 1-0 liet aantekenen. Met de moed der wanhoop perste SDDL er nog een slotoffensief uit. Ulysses hield goed stand, maar vanuit het niets werd het alsnog 1-1. Bij een diepe bal kwam de keeper twijfelachtig uit zijn doel, waardoor Kevin Bens eerder bij de bal was en met een lob de keeper kansloos liet. De officiële speeltijd zat er op en SDDL moest nu nog een paar minuten blessuretijd goed doorkomen. Maar toch ging het alsnog mis. Na weifelend ingrijpen van de Demense verdediging kon Willem Brouwer zich tot matchwinner laten kronen door uit de draai de 2-1 binnen te volleren.

Al met al toch wel een teleurstellend einde van deze wedstrijd. Gezien het spelbeeld was SDDL de betere ploeg, maar was het Ulysses die de meeste kansen kreeg en de wedstrijd wellicht al wat eerder had kunnen beslissen. Na de 1-1 door Kevin Bens in de 90e minuut moet je het puntje koesteren en hoef je nog maar één ding te doen en dat is zorgen dat Ulysses niet meer aan aanvallen kan toe komen. En dan is het enorm zuur en pijnlijk dat door een doelpunt van Ulysses in de 94e minuut het gelijke spel niet over de eindstreep kan worden getrokken. Hierdoor komt de ploeg uit Megen gelijk in punten met SDDL, terwijl met een gelijkspel de marge van 3 punten bewaard was gebleven. Zondag wacht SES en dat wordt weer een zware wedstrijd aangezien SES de laatste weken in de winning mood is.

Ulysses – SDDL 2-1 80. Paul Van Lith 2-1, 90. Kevin Bens 1-1, 90 + 3. Willem Brouwer 2-1.