SDDL blijft in de 4e klasse

SDDL pakt een punt tegen Fc Schadewijk. Door dit resultaat kan SDDL niet meer degraderen en gaat men volgend jaar weer uitkomen in de 4e klasse.

Het was een wedstrijd met voor beide teams grote belangen. Zowel SDDL als Fc Schadewijk waren nog niet zeker van nog een jaar 4e klasse. SDDL begon aan deze wedstrijd met een punt voorsprong op Fc Schadewijk. In de eerste helft gaat de wedstrijd redelijk gelijk op en is het SDDL dat de grootste kans krijgt. Jeroen Zegers gaat alleen op de doelman af, maar deze laat zich niet passeren. Voor de rust wordt er niet meer gescoord dus de rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

Na de rust neemt SDDL het heft in handen. Er komen een paar goede kansen waarbij Björn Rikken, de gevaarlijkste aanvaller deze wedstrijd, telkens is betrokken. In de afwerking faalt SDDL nog, maar gezien het spelbeeld kan een doelpunt niet uitblijven. In de 65e minuut bekroont Björn zijn goede spel met een schitterend doelpunt. De voorsprong is op dat moment dik verdiend en SDDL blijft aanvallen. 10 Minuten voor tijd wordt het zelfs 2-0. De ingevallen A-junior Jordy de Loijer scoortt koelbloedig met een mooi stiftballetje. De winst lijkt zeker te zijn en daarmee ook het klassebehoud. Fc Schadewijk zet daarna alles op alles om een nederlaag te voorkomen. Het wordt door een ongelukkig eigen doelpunt 2-1 en Fc Schadewijk leeft nog en gaat vol op de aanval. Bij één van die aanvallen gaat Wesley Groenendijk nog alleen op Maarten Megens af, maar die redt bekwaam. Toch gaat Fc Schadewijk nog met een puntje huiswaarts omdat een vrije trap in blessuretijd op schitterende wijze in het doel gaat. Zodoende is de eindstand 2-2.

Een overwinning voor SDDL was terecht geweest. “Het is vervelend dat we heel makkelijk een 2-0 voorsprong weggeven”, was SDDL-trainer Bas van de Veerdonk teleurgesteld in het resultaat. “Alleen zijn we wel veilig en dat verzacht het resultaat ook wel.” FC Schadewijk-trainer Giel van Orsouw was blij met het punt dat zijn ploeg in de slotfase pakte. “Hoe belangrijk dit punt is, zal volgende week blijken.” Onderin blijft het dus spannend. SDDL en NLC ’03 spelen zijn nu veilig. Fc Schadewijk is nog niet zeker van handhaving, maar door het behaalde puntje is dat wel weer een stapje dichterbij gekomen.Door de verrassende 3-0 winst van DVG op kampioen Fc Uden wordt pas op de laatste speeldag beslist wie er definitief degradeert. Maar daarover later in de week een uitgebreid bericht.