SDDL deelt de punten met Achilles Reek

SDDL deelt de punten met Achilles Reek

9-4-2018

SDDL en Achilles Reek hebben aan de wedstrijd allebei een punt overgehouden. De eindstand was 1-1 en gezien het wedstrijdbeeld was dit dan ook een terechte uitslag.

Met een aangenaam temperatuurtje werd er in Reek begonnen aan de wedstrijd tussen nummer 2 Achilles Reek en het op de 6e plaats staande SDDL. Vooraf gezien zouden beide ploegen met een overwinning goede zaken doen in de stand. SDDL moest winnen om niet afhankelijk te worden van andere ploegen en Achilles Reek wou natuurlijk de 2e plaats vasthouden. SDDL trainer Antwan van Rijn moest, net als de laatste wedstrijden, weer een beetje improviseren met de opstelling. Of het nou daar aan lag of aan de temperatuur, het was Achilles Reek die in de beginfase de betere ploeg was. Na een kwartier resulteerde dit in een op dat moment verdiende voorsprong. Het was Menno Meijer die met een bekeken schuiver de Demense doelman kansloos liet. Ook in de fase daarna bleef Achilles Reek de bovenliggende partij, maar na een half uur kreeg SDDL meer grip op de wedstrijd zonder echt kansen te krijgen.

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld. SDDL werd steeds sterker en kwam beter in de wedstrijd. Dit resulteerde meteen in wat kleine kansjes die vooralsnog geen doelpunt opleverden voor de Demense formatie. Het was wachten op een doelpunt van SDDL en weer was het Daan Klievink die de gelijkmaker liet aantekenen. Een klein moment van onachtzaamheid in de Reekse verdediging zorgde er voor dat Daan Klievink net dat beetje ruimte kreeg om met een geplaatst schot de Reekse doelman kansloos te laten. SDDL wou meer en bleef aandringen. De laatste 25 minuten gebeurde er nog van alles. Er viel een rode kaart aan Reekse zijde en dus had SDDL een man meer op het veld staan. SDDL kreeg nog een paar grote kansen, maar dit gold ook voor Achilles Reek. Beide ploegen hadden in deze fase de wedstrijd nog kunnen winnen of verliezen, maar er werd deze middag niet meer gescoord. Eindstand was derhalve 1-1 en daar konden beide ploegen achteraf wel mee leven.

Door dit gelijke spel is SDDL eigenlijk al zo goed als uitgeschakeld in de strijd voor de nacompetitie. Virtueel gezien staan er nu 5 of 6 ploegen boven SDDL met minder verliespunten. Aangezien de 1e periode al vergeven is en SDDL kansloos is voor de 2e periode hangt alles af van de laatste fase in de competitie. Behalve dat SDDL zelf de nodige wedstrijden moet winnen is het ook afhankelijk van andere ploegen en dat is niet ideaal. Constantia is de winnaar van het afgelopen weekend. Zelf werd er gewonnen, terwijl de nummers 2 en 3 allebei puntverlies leden. Door de geringe verschillen bovenin gaan we nog een spannend slot van de competitie krijgen, waarin nog van alles kan gebeuren.

Achilles – SDDL 1-1 (1-0). 12. Menno Meijer 1-0, 60. Daan Klievink 1-1.