SDDL pakt belangrijk punt tegen SCMH

SDDL heeft een goede stap gezet op weg naar klassebehoud. De uitwedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide eindigde in 0-0. Dit is tevens het eerste punt dat werd behaald na de winterstop.

Na de winterstop was SDDL in een vrije val geraakt. Alle wedstrijden gingen verloren en hierdoor kwam SDDL alsnog in degradatieproblemen. Het belang van deze wedstrijd was dan ook groot, maar dat gold ook voor SCMH. Zij stonden 1 punt onder SDDL en zouden bij een overwinning SDDL passeren op de ranglijst. SDDL kwam goed uit de startblokken, want binnen 5 minuten kreeg Jeroen al een goede kopkans. Even later werd een mooi schot van Björn goed gepakt door de keeper. En zo kreeg SDDL nog een paar kansen meer. Het eerste half uur was overduidelijk voor SDDL en een voorsprong van 2-0 of 3-0 behoorde zeker tot de mogelijkheden. In deze fase kon SCMH alleen verdedigen, maar na een half uur kwam SCMH ook beter in de wedstrijd. Dit resulteerde ook in een mooie schietkans die Maarten echter vakkundig tot corner verwerkte. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord en dus werd de rust bereikt met een 0-0 stand. Na de rust waren de rollen omgedraaid. SCMH had de wind mee en ging SDDL flink onder druk zetten. Dit resulteerde in een paar goede kansen waaronder een schot op de paal. Maar na 20 minuten kon SDDL een beetje onder de druk van SCMH uitkomen en kreeg het ook zelf weer kansen. Kevin kon alleen op het doel af, maar faalde jammerlijk door de bal net voor langs te schieten. Dezelfde Kevin krijgt even later weer een kans, maar de bal beland op de paal. De rebound voor open doel wordt echter gemist en zo bleef het maar 0-0. Zoals de hele wedstrijd al het geval was bleven beide teams vechten voor iedere meter en hoewel het voetbal niet altijd even goed was, had het publiek een spannende wedstrijd gezien. De brilstand bleef gehandhaafd en dus hielden beide teams een puntje over aan deze wedstrijd.

Gezien het spelbeeld was een gelijkspel terecht. Maar als SDDL de kansen in de beginfase had benut, dan had SDDL de punten kunnen bijschrijven. Na de rust kwam SDDL echter ook een paar keer goed weg. Door dit resultaat en de andere uitslagen in deze klasse zet SDDL een grote stap op weg naar nog een jaar 4e klasse. Met nog 2 wedstrijden te spelen heeft SDDL een voorsprong van 4 punten op DVG en Ruwaard en een gat van 5 punten met Ollandia. In het paasweekend is er een beperkt inhaalprogramma en op 27 april speelt SDDL thuis tegen Fc Schadewijk. Op deze dag moet DVG de strijd aan met Fc Uden en spelen Ruwaard en Ollandia tegen elkaar. Dus als alles een beetje mee zit, is het dan zeker dat handhaving in de 4e klasse een feit is.