SDDL pakt weer geen punten

26-3-2018

In een slechte wedstrijd moest SDDL het onderspit delven tegen Julianan Mill. Na een 1-0 ruststand maakte SDDL in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog gelijk. Een punt leek binnen handbereik, maar het ging toch nog helemaal fout. In de blessuretijd moest SDDL nog 2 tegentreffers incasseren en dit betekende een 3-1 nederlaag voor de Demense formatie. De goede uitgangspositie van voor de winterstop is nu bijna helemaal verdwenen.

Op papier leek dit voor de toeschouwers een leuke pot voetbal te kunnen worden tussen de nummer 4 en nummer 5 van de competitie. In de praktijk was dit helaas niet zo. Slordig spel van beide kanten met veel balverlies bepaalde het spelbeeld. Optisch was Juliana Mill voor de rust dan wel de betere ploeg, maar het duurde wel een half uur voordat er sprake was van een fatsoenlijke kans. Een schot vanaf de zijkant raakte de paal en gedurende een lange tijd was dat een van de spaarzame hoogtepunten van de 1e helft. Op slag van rust kwam de Millse ploeg geheel onverwacht en volstrekt onnodig toch op voorsprong. Een makkelijk te verdedigen voorzet vanaf de zijkant werd plots een goede kans doordat SDDL er niet in slaagde om de bal weg te werken. De aanvaller van Juliana Mill, die de bal kreeg, werd volgens de scheidsrechter omver gelopen en daarom floot hij voor een strafschop. Tot overmaat van ramp moest SDDL met 10 man verder doordat Dirk Megens zijn 2e gele kaart van de wedstrijd kreeg voor deze overtreding. De strafschop ging er feilloos in en zo ging SDDL met een slecht gevoel de rust in.

Na de rust stroopte SDDL de mouwen op en ondanks de man minder was het duidelijk de betere ploeg en kreeg het ook wel wat kansjes. Toch lukte het SDDL niet om te scoren en de wedstrijd leek uit te draaien op een 1-0 nederlaag. Maar net zo onverwacht als de strafschop kwam voor Juliana Mill, kreeg ook SDDL in de 90e minuut nog een penalty na een onnodige en domme overtreding. Daan Klievink zette zich achter de bal en liet de keeper kansloos: 1-1. Iedereen blij en nu was het alleen nog zaak om de blessuretijd goed door te komen. Dit lukte echter niet, want er werd iets te veel ruimte weg gegeven en clubtopscorer Jelle Staal scoorde ietwat gelukkig 2-1. Deze tegenslag kwam SDDL niet meer te boven. Erger nog in de 93e minuut viel er een bal net over de verdediging van SDDL en Syb Daverveld was het meest attent. Hij omspeelde vervolgens de keeper en schoof de bal in het lege doel. De eindstand werd zo 3-1 voor Juliana Mill.

Een zure nederlaag voor SDDL, zeker gezien het scoreverloop. Het venijn zat hem dit keer echt in de staart. Een late gelijkmaker bleek toch niet voldoende voor een punt want diep in de blessuretijd moest SDDL toch nog 2 tegentreffers toestaan. Daarmee is de goede uitgangspositie van de winterstop bijna geheel verdwenen. De achterstand op Constantia is al bijna niet meer te overbruggen en er zal toch weer gewonnen moeten worden om mee te blijven doen met de bovenste plaatsen. SDDL mist momenteel een paar spelers door blessures en vakantie en dat heeft toch zijn weerslag op het team. Tel daarbij op dat de vorm na de winterstop beduidend minder is als voor de winterstop en de terugval is voor een groot gedeelte verklaard. De eerstkomende wedstrijd zal aanstaande zaterdag zijn als HBV op bezoek komt in competitieverband. En hopelijk wordt dat dan de eerste overwinning sinds de winterstop!!!!!!

Wedstrijdstistieken:
Juliana – SDDL  3-1 (1-0)

Doelpunten:
46′ 1-0: Berry van Krijl
90′ 1-1: Daan Klievink
92′ 2-1: Jelle Staal
93′ 3-1: Syb Daverveld