SDDL stunt op bezoek bij 3e klasser Avesteyn

27 augustus 2014

Op dinsdagavond speelde SDDL 1 haar tweede wedstrijd van de KNVB-beker. Na een eerder gelijkspel (1-1) tegen Boskant ging de ploeg nu op bezoek in Heeswijk-Dinther. Door de vele regenval werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld waar SDDL weinig moeite mee leek te hebben. Al na twee minuten werd de score geopend door Bjorn Rikken die de bal oppikte in de verdediging en hem beheerst wist af te ronden. SDDL hield een overwicht en met het snelle aanvalsspel had Avesteyn had lastig. Na ongeveer een half uur spelen werd het zelfs 0-2 door een grove fout van de doelman. Tim vd Coolwijk kreeg bij SDDL zijn kans op doel en wist deze met enkele fraaie reddingen schoon te houden. In de tweede helft ging Avesteyn aanvallender voetballen waardoor de ploeg uit Demen nog meer ruimte achter de verdediging kreeg. Het werd soms wat onvriendelijker op het veld maar de sterk leidende arbiter hield alles onder controle. In de 75e minuut was er weer zo’n aanval van SDDL en was het wederom Bjorn Rikken die hem met een geplaatst  diagonaal schot in bij de tweede paal wist binnen te werken. Dat Avesteyn vijf minuten voor tijd nog terug kwam tot 1-3 was slechts een doelpunt voor de statistieken. SDDL heeft nu 4 punten behaald en heeft nog kans om door te gaan in de beker indien er gewonnen wordt komende zaterdag thuis tegen EVVC uit Vinkel. We hopen op veel support op sportpark De Vijf Stromen. De wedstrijd begint om 18.00 uur.