SDDL toont veerkracht tegen Constantia

12 december 2016

Aan de wedstrijd tegen Constantia heeft SDDL toch nog een punt over gehouden. In de eerste helft stond SDDL na een half uur spelen al op 0-3 en gezien de krachtenverhouding leek dit een kansloze missie te worden. Hierna kantelde de wedstrijd en stond er na 90 minuten een 3-3 eindstand op het bord.

Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst was 6 punten in het voordeel van Constantia. En vanaf minuut 1 was het Constantia dat de klok sloeg. Aanval na aanval kwam op de Demense verdediging af en de voorwaartsen van Constantia bezorgden SDDL handenvol werk. Vooral de linksbuiten was ongrijpbaar en een ware plaag. Al na 3 minuten stond SDDL op achterstand door een dwarrelbal die in de goal viel. Constantia bleef doorgaan en SDDL had er totaal geen antwoord op. Maarten Megens hield er een paar goede ballen uit en met kunst en vliegwerk werd er vooralsnog niet gescoord. Een doelpunt kon niet uitblijven en na een kwartier was het wederom raak voor de gasten uit Wanroij. En toen het na een half uur spelen zelfs 0-3 werd, leek er voor SDDL niks te halen deze middag. In het laatste kwartier bleef Constantia wel beter als SDDL, maar kwam SDDL toch iets beter in de wedstrijd. In het laatste kwartier waren er 2 belangrijke momenten die het verdere verloop van de wedstrijd bepaalden. Bij een 0-3 stand kwam SDDL goed weg toen binnen de beruchte lijnen een aanvaller licht werd getoucheerd. De aanvaller bleef met pijn en moeite op de been, maar als hij was gevallen dan zou een penalty het logische gevolg zijn geweest. Het 2e belangrijke moment was de 1-3 vlak voor de rust. Door slecht uit verdedigen kon SDDL de bal onderscheppen en werd meteen de geheel vrijstaande Jeroen Zegers aangespeeld. Deze ging alleen op de keeper af en maakte het beheerst af. In plaats van 0-4 ging Constantia met 1-3 de rust in en dat zou de gasten nog lelijk opbreken.

In de rust kwam Frank Firing er bij in de verdediging en dat bleek een gouden wissel. Achterin stond het beter en de voorhoede van Constantia kwam zeker in het begin van de 2e helft niet meer in het spel voor. Gesterkt door het doelpunt vlak voor de rust, trok SDDL ten aanval en nu was het Constantia die niet onder de druk van SDDL kon uitkomen. Aanvoerder Ties Klievink maakte met een  mooi afstandsschot al na 10 minuten de aansluitingstreffer en SDDL ging nog fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk viel deze een kwartier voor tijd toen SDDL een penalty kreeg. Ties Klievink zette zich achter de bal en schoot hem keurig binnenkantje paal in het netje. Hierna ontstond er een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Beide keepers staken in een goede vorm en waren niet meer te passeren. In de laatste 4 minuten kwam SDDL tot 2x toe een teenlengte tekort om de sensatie compleet te maken. Hierdoor werd 3-3 de eindstand in deze enerverende wedstrijd.

Dit was nou het schoolvoorbeeld van een wedstrijd met 2 gezichten. Voor de rust en dan met name het eerste half uur was Constantia heer en meester. Bij een 0-3 stand leek er voor Constantia geen vuiltje aan de lucht. Zeker gezien het feit dat er dit seizoen geen ploeg was geweest die meer dan één keer scoorde tegen Constantia. Maar na de treffer vlak voor rust was het na de rust precies andersom. SDDL domineerde en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Op het einde hadden beide ploegen nog goede kansen om alsnog de overwinning binnen te slepen. Gezien het wedstrijdverloop zal Constantia toch met een zuur gezicht huiswaarts zijn gegaan omdat een comfortabele voorsprong nog werd weggegeven en met wat pech hadden ze zelfs nog verloren. SDDL verdient een groot compliment voor de veerkracht na de 0-3 stand. Met veel inzet en beleving werden de rollen compleet omgedraaid. Het gevolg was dat er aan deze wedstrijd toch nog een punt werd overgehouden.

SDDL – Constantia 3-3 (1-3). 3. 0-1, 16. 0-2, 29. 0-3, 43. Jeroen Zegers 1-3, 52. Ties Klievink  2-3, 74. Ties Klievink (pen.) 3-3.