SDDL verliest ruim van Hapse Boys

24-4-2017

SDDL heeft op eigen veld een forse nederlaag geleden tegen Hapse Boys. Het werd maar liefst 1-6 en door deze overwinning pakte Hapse Boys tevens het dikverdiende kampioenschap in de 4e klasse H.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal want beide ploegen hadden iets te halen in deze wedstrijd. Hapse Boys kreeg hun 2e kans op het kampioenschap, terwijl SDDL bij een goed resultaat weer een stapje dichter komt bij het behalen van de nacompetitie. Het was Hapse Boys die de toon zette in het begin van de wedstrijd. Tactisch hadden ze het goed voor elkaar, want trainer Johan Vullings had het lef om te beginnen met 3 verdedigers tegenover de  2 spitsen van SDDL. Dit betekende dat ze op het middenveld een mannetje meer hadden en daar had SDDL in de beginfase geen antwoord op. Hapse Boys zette SDDL meteen onder druk en SDDL komt in deze fase totaal niet aan voetballen toe. Dit resulteert al in de 6e minuut in een 0-1 voorsprong door een goed ingekopte voorzet van Joost vd Groes. Hapse Boys gaat door en wil het karwei zo snel mogelijk afmaken. SDDL wordt overrompeld en 5 minuten later wordt het 0-2 door Tom Meijer. SDDL laat dit niet op zich zitten en wordt iets dreigender. Na een paar kleine speldeprikjes is het Ties Klievink die de aansluitingstreffer laat noteren in de 24e minuut. SDDL dringt nu iets meer aan en wil voor de thee nog gelijk maken. Maar in plaats daarvan is het Hapse Boys die 5 minuten voor de rust de score verder uitbreid. Luuk Crommentuijn maakt met de punt van zijn schoen de 1-3 en met deze stand wordt ook de rust bereikt.

En terwijl het merendeel van de supporters nog in de kantine zijn, wordt de wedstrijd eigenlijk al beslist. Luuk Crommentuijn scoort weer nadat een diepe bal totaal verkeerd wordt beoordeeld door de Demense verdediging. Het wordt 1-4 en ondanks deze tegenslag blijft SDDL wel voetballen, maar de spaarzame kansen werden echter niet benut. Hapse Boys heeft daar minder moeite mee en via alweer 2x Luuk Crommentuijn wordt het uiteindelijk 1-6. Daarmee is Hapse Boys kampioen en gezien het gehele seizoen zijn zij ook de ploeg die daar het meest aanspraak op mag maken.

SDDL werd afgebluft door Hapse Boys met de eigen wapens waar SDDL de laatste wedstrijden nou net zo sterk in was. Vanaf het begin zat Hapse Boys er fel op en SDDL kwam totaal niet in de wedstrijd. Al binnen een kwartier was het 0-2 en door de treffer van Ties kwam SDDL voor even weer terug in de wedstrijd. Maar net voor de rust en meteen na de rust deelde Hapse Boys de genadeklap uit door weg te lopen naar 1-4. Gedurende de gehele wedstrijd zat SDDL er niet lekker in en dat was, behalve dat de vorm van de laatste weken er totaal niet was, natuurlijk ook de verdienste van Hapse Boys die het vooral tactisch goed voor elkaar hadden. In de stand maakt SDDL nu even een pas op de plaats al hebben ze alles nog wel in eigen hand wat betreft de nacompetitie. Het wordt nu wel wat moeilijker, maar het is nog steeds mogelijk. De volgende wedstrijd speelt SDDL uit tegen Toxandria, die nog volop verwikkeld zijn in de strijd tegen degradatie.

SDDL – Hapse Boys 1-6.  5. Van de Groes 0-1, 11. Meijer 0-2, 24. T. Klievink 1-2, 39. Crommentuijn 1-3, 46. Crommentuijn 1-4, 67. Crommentuijn 1-5, 85. Crommentuijn 1-6.