SDDL verliest tegen Boskant

13 oktober 2014

SDDL heeft geen vervolg kunnen geven aan de wedstrijd tegen CITO van vorige week. Toen werd met goed voetbal terecht de overwinning behaald. Tegen Boskant was er van goed voetbal geen sprake en ook de punten bleven in Boskant. Zij wisten deze wedstrijd namelijk met 2-0 te winnen.

In het eerste half uur was het van beide kanten niet best te noemen wat de toeschouwers te zien kregen. Boskant had meer balbezit en kreeg ook enkele kansen, SDDL kon daar helemaal niets tegenover stellen. Het speelde slordig en het opzetten van een fatsoenlijke aanval lukte daarom ook niet. In de 31e minuut stond de verdediging van SDDL niet goed opgesteld en werd een lange bal vanaf de helft van Boskant totaal verkeerd ingeschat. De bal viel over de verdediging en Daan Rovers kon alleen op de keeper aflopen. Oog in oog met Maarten Megens rondde hij koelbloedig af: 1-0. De grootste kans voor SDDL viel te noteren in de 40e minuut, maar Jeroen Zegers kon de voorzet van Stijn Beer net niet binnentikken.

Na de rust waaide er een Demense storm over het sportpark in Boskant. In het eerste kwartier na rust waren er verschillende grote kansen te noteren voor SDDL maar al deze kansen werden gemist of de keeper van Boskant stak er een stokje voor. In deze fase had SDDL de gelijkmaker moeten maken. Na een kwartier luwde de Demense storm en kwam Boskant weer beter in de wedstrijd. En ook Boskant kreeg een paar grote kansen, maar doelman Maarten Megens was vooralsnog niet te passeren en hield SDDL in de wedstrijd met een aantal knappe reddingen. In een sportieve wedstrijd werd het toch wat grimmiger en de scheidsrechter had alle moeite om de wedstrijd in goed banen te leiden. In de 70e minuut moest SDDL verder met 10 man nadat Kevin Bens zijn 2e gele kaart van de middag had gekregen. Ondanks dit alles was er nog steeds de mogelijkheid om een puntje mee te nemen, dus ging SDDL achterin meer risico nemen. Maar 4 minuten voor tijd besliste Boskant de wedstrijd. Een knullige verdedigingsfout leidde tot balverlies op de achterlijn. Uit de voorzet die hieruit kwam was het Brett Veldkamp die Maarten Megens van dichtbij kansloos liet en de 2-0 aantekende. In de blessuretijd kreeg Daan Klievink nog een goede kopkans, maar de keeper tikte de bal met een uiterste krachtinspanning nog over het doel.

Het seizoen van SDDL is wisselvallig tot nu toe. Goede wedstrijden worden afgewisseld met matige tot slechte wedstrijden. Ook de wedstrijd tegen Boskant is daar weer een voorbeeld van. SDDL kwam totaal niet inĀ  hun spel en de spitsen werden maar moeilijk bereikt. Na de rust was er een fase waarin SDDL dominant speelde en er ook verschillende kansen kwamen. Helaas kon men dit niet lang vasthouden. Het verschil tussen de ene en de andere wedstrijd is te groot en de ondergrens zal omhoog moeten. Elk punt is belangrijk in deze klasse en kan op het einde van groot belang zijn. De onderlinge verschillen in deze klasse zijn niet zo groot. Het gat tussen de 5e plaats en de 12e plaats is maar 5 punten. Er zijn elke week wel verrassende uitslagen te noteren en dat maakt deze competitie zo spannend. Maar om te overleven zal SDDL toch constanter moeten worden dan nu het geval is. Het komend weekend is SDDL vrij.