SDDL verliest van VOW

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen reisde SDDL af naar Zijtaart voor een wedstrijd tegen VOW. Na een leuke en doelpuntrijke wedstrijd bleven de punten achter in Zijtaart. VOW won namelijk met 4-3.

Nadat de rook was opgetrokken, werd er om 14.30 uur afgetrapt. Beide teams konden niet meer degraderen en dus kon men vrijuit voetballen. Na een aftastend begin, was de eerste mogelijkheid voor VOW. Een vrije trap werd ongelukkig verwerkt door een verdediger van SDDL en caromboleerde zo in de eigen goal. Na 6 minuten spelen was de stand 1-0 voor VOW!! Na deze goal kreeg SDDL iets meer grip op de wedstrijd en kreeg het enkele kansjes. De grootste kans was echter voor VOW dat na een kwartier een penalty kreeg van de overigens goed leidende scheidsrechter. Deze pingel werd echter goed gestopt door Maarten zodat het 1-0 bleef. Vlak voor rust werd het zelfs 1-1 door een doelpunt van Jeroen Zegers die een schitterende aanval beheerst binnen tikte. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust ging de wedstrijd op en neer en weer was het VOW die op voorsprong kwam. In de 55e minuut knalde Ruud van Asseldonk een vrije trap op de rand van de 16-meter steenhard binnen buiten bereik van de keeper. SDDL  gaf de moed niet op en ging wat aanvallender spelen. Dit resulteerde in de 60e minuut alweer in de gelijkmaker. Tom vd Heuvel schoot van 30 meter en tot ieders verbazing ging de bal ook in het doel. 2-2, al moet wel worden gezegd dat de keeper er niet goed uit zag. Erg lang kon de Demense equipe niet genieten van deze goal want 10 minuten later was het VOW die een 3-2 voorsprong nam. Bij een diepe bal greep de defensie onvoldoende in en volleerde Bart vd Laar prachtig de bal over de keeper heen in de verre hoek. Dit was verreweg de mooiste goal van de wedstrijd. Dus aan SDDL weer de taak om zich terug te vechten in de wedstrijd en dit had binnen 5 minuten al succes. Een scherp aangesneden vrije trap van Roy Bens werd door een verdediger van VOW achter de eigen doelman gekopt. Met nog een kwartier te spelen was de stand 3-3.  Een gelijk spel zou terecht zijn in deze wedstrijd gezien het spelbeeld, maar het  laatste wapenfeit was toch voor VOW. Een inschattingsfout van de Demense keeper (die dacht dat de bal naast zou gaan) zorgde een paar minuten voor tijd uiteindelijk toch nog voor de winnende treffer voor de ploeg uit Zijtaart. Ondanks aandringen van SDDL kwam er namelijk geen verandering meer in de stand.

Rest nog om te vermelden dat Peer Klievink stopt bij SDDL 1. De laatste jaren was hij een vaste waarde in het centrum van de Demense defensie. Ook reservedoelman Dirk Megens stopt bij SDDL 1. Na 9 seizoenen vindt hij het wel mooi geweest. SDDL wil Dirk en Peer van harte bedanken voor de inzet gedurende al die jaren dat zij betrokken waren bij de selectie van SDDL!!