SDDL verslaat CITO

6 oktober 2014

SDDL heeft een belangrijke zege geboekt in de 4e klasse H. CITO werd volledig verdiend naar huis gestuurd met een 3-2 nederlaag. Door dit resultaat is SDDL nu geklommen naar de 8e plaats.

In deze wedstrijd hadden beide ploegen de punten hard nodig. CITO begon als beste aan de wedstrijd en had een licht veldoverwicht. Dit resulteerde in de 11e minuut in een doelpunt. De snelle rechtsbuiten van Cito ontsnapte aan de aandacht van de Demense verdediging en gaf de bal op maat voor Jordy Hoeks die van dichtbij de 0-1 aantekende. SDDL liet het er niet bij zitten en kwam beter in de wedstrijd. De spitsen van SDDL waren een ware plaaggeest voor de verdediging van CITO en het was Jeroen Zegers die na een half uur met een droge schuiver de gelijkmaker in de touwen schoot. Even later was het weer raak.  Daan Klievink zette goed door en vanuit een moeilijke hoek zette hij SDDL op een 2-1 voorsprong.

Na de rust ging het spel op en neer, maar was het SDDL die de meeste en beste kansen had. 10 Minuten na rust breidde SDDL de voorsprong uit naar 3-1. Een goed uitgespeelde aanval werd door alweer Jeroen Zegers beheerst met de binnenkant rechtervoet onhoudbaar in de kruising geschoten. In deze fase had SDDL de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Het werd zelfs nog onnodig spannend toen Yoenesse Ettaouri de aansluittreffer produceerde. Op dat moment was er nog 20 minuten te spelen en CITO ging meer risico nemen om zo toch nog een puntje te pakken. Toch was het weer SDDL die een paar goede mogelijkheden onbenut liet en CITO op deze manier in de wedstrijd hield. In de laatste minuten waren er nog een paar hachelijke situaties voor het doel van SDDL, maar daaruit werd niet meer gescoord. Zodoende bleef de 3-2 stand op het scorebord staan en pakte SDDL 3 belangrijke en verdiende punten.

Al met al een verdiende overwinning voor SDDL, die hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen.  Door de kansen niet te benutten bleef CITO tot het einde toe in de wedstrijd en werd het op het einde nog billenknijpen. Trainer Bas vd Veerdonk was tevreden met het spel, het enigste minpuntje waren de gemiste kansen. Na 5 speelrondes lijkt het er op dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat iedereen kan winnen van iedereen. Tussen de 5e plaats en de laatste plaats staat maar 3 punten en dat zegt al genoeg. Door dit resultaat stijgt SDDL naar de 8e plaats en is CITO hekkensluiter in deze klasse. Maar gezien de geringe verschillen kan dit volgende week weer heel anders zijn. Dan speelt SDDL een uitwedstrijd tegen Boskant.

Karakteristieken SDDL – Cito  3-2  (2-1)

11. Hoeks 0-1,    27. Zegers 1-1,    38. Klievink 2-1,    55. Zegers 3-1,   68. Ettaouri 3-2.