SDDL wint wederom van Herpinia

21-5-2018

Ook de 2e wedstrijd van dit seizoen tegen Herpinia werd gewonnen. SDDL boekte een verdiende overwinning met 1-2 door doelpunten van de gebroeders Klievink. Door deze overwinning is SDDL weer een plaatsje opgeschoven ten koste van Herpinia.

In de thuiswedstrijd stapte SDDL als overwinnaar van het veld af. Toen werd er met 1-0 gewonnen en als er nu weer werd gewonnen zou dat de 1e keer zijn in de 4e klasse dat SDDL 6 punten zou pakken tegen Herpinia. Beide ploegen konden vrijuit voetballen in zekere zin. SDDL gaat het seizoen afsluiten in de middenmoot en dit geldt ook voor Herpinia. Maar aangezien Herpinia de winnaar is van periode 1 spelen zij over een paar weken wel nacompetitie. Herpinia kende nogal wat blessures de laatste weken, net als SDDL trouwens. Het belangrijkste is dus om iedereen fit te krijgen voor de nacompetitie.

In het begin van de wedstrijd schoot SDDL uit de startblokken en zette Herpinia meteen onder druk. In de 7e minuut leek SDDL al op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een paar minuten later kreeg SDDL een penalty toen Frenk Zegers onderuit ging binnen de beruchte lijnen. De penalty werd genomen door Daan Klievink die echter miste. Binnen 10 minuten kwam Herpinia al zeer goed weg, maar het was al duidelijk dat dit niet goed kon gaan voor de rood-zwarten. In de 20e minuut maakte Daan Klievink de 0-1 door een goede scherpe voorzet keurig binnen te tikken. Een dik verdiende voorsprong!!!! Een minuut later kwam het 1e gevaarlijke moment van Herpinia, maar Maarten Megens tikte een mooi ingeschoten vrije trap tot corner. Hierna was het weer SDDL dat de klok sloeg en in de 35e minuut kreeg SDDL wederom een penalty toen Ties Klievink onreglementair werd gestopt. Nu was het Ties Klievink die de penalty nam en hij scoorde wel. SDDL kwam net voor rust met 0-2 voor, maar dit was niet de ruststand. Na een pass van Gijs vd Heuvel kon Ivo van Aalst alleen op de keeper af. Hij liet Maarten Megens kansloos en had Herpinia toch nog hoop op een goed resultaat.

Na rust kwam Herpinia wat beter uit de startblokken. Ze wilden de slechte 1e helft een beter vervolg geven. Al hadden ze wel wat meer spelaandeel, dit leidde niet tot levensgrote kansen. Ook SDDL kreeg nog wat kansen, maar het benutten van die kansen was wat teveel gevraagd. In de slotfase speelde Herpinia nog alles of niks om zodoende toch nog een puntje te pakken. De grootste kans was in de blessuretijd nog voor SDDL, maar ook alleen voor de keeper wisten de blauw-witten niet meer te scoren.

Alles samen een verdiende overwinning op een matig Herpinia. Zeker voor de rust had de Herpse ploeg niks in te brengen en ook na de rust was SDDL de betere ploeg. Enigste minpuntje was dat SDDL niet meer scoorde want mogelijkheden waren er genoeg. Door dit resultaat gaat SDDL Heerpinia weer voorbij op de ranglijst. Zondag speelt SDDL de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Achates. Na deze wedstrijd is het tevens ook de seizoensafsluiting dus alle reden om weer te komen kijken. Tot dan!!!!!

Herpinia – SDDL 1-2 (1-2). 20. Daan Klievink 0-1, 35. Ties Klievink 0-2, 45. IvoVan Aalst 1-2.