SDDL stijgt naar de 2e plaats

SDDL stijgt naar de 2e plaats

4-12-2017

SDDL heeft de zegereeks van SES een halt toegeroepen. Na 5 overwinningen op rij was de Demense ploeg met 3-2 te sterk voor de Langenboomse formatie in een aantrekkelijke wedstrijd. Door het verlies van zowel Herpinia en Constantia is SDDL nu gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst.

Na de nederlaag van vorige week ging SDDL op zoek naar revanche. De wedstrijd tegen SES was daar een uitgelezen mogelijkheid voor omdat zij al 5 wedstrijden op rij hadden gewonnen en dus duidelijk in goede doen zijn. SES speelde verzorgd voetbal en probeerde zoveel mogelijk op te bouwen van achteruit. Dit resulteerde in de 6e minuut in de eerste kans voor SES. Zo slecht als SDDL vorige week in de wedstrijd zat, zo veel beter was dat deze wedstrijd . In de 10e minuut werd SDDL voor het eerst gevaarlijk. Jordy de Loijer werd na een goede individuele actie neergehaald binnen de beruchte lijnen. Daar waar bijna iedereen een penalty zag, liet de scheidsrechter gewoon doorspelen. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin beide ploegen probeerden te voetballen en dat kwam het kijkspel duidelijk ten goede. Het middenveld van SDDL kreeg steeds meer grip op de tegenstander en SDDL werd beter. Na een half uur viel de openingstreffer. Een mooie voorzet van Daan Klievink werd door de sterk spelende Jeroen Zegers prachtig tegendraads binnengekopt. SES raakte even de kluts kwijt en SDDL profiteerde daar optimaal van. Na goed storend werk van Bjorn Rikken kwam Jordy de Loijer aan de bal en kon alleen op de keeper aflopen. Hij maakte geen fout en scoorde beheerst de 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de pauze was het veldspel van SES misschien wel wat beter, echt in de problemen kwam SDDL niet. Sterker nog, in de 55e minuut leek SDDL op rozen te zitten toen Daan Klievink een voorzet van Bjorn Rikken  koel afrondde. Met deze stand van 3-0 leek de wedstrijd gespeeld te zijn. SES dacht daar toch anders over en ging aanvallend wisselen. Van de extra ruimte kon SDDL geen gebruik maken, maar een kwartier voor tijd was het wel SES dat scoorde. De ingevallen A-junior Steef Hendriks wist uit een scrimmage de 3-1 te scoren. Het laatste kwartier werd het eenrichtingsverkeer richting het Demense doel en in de 90e minuut viel zowaar de aansluitingstreffer via Melvin vd Elzen. In de resterende tijd lukte het SES echter niet om de gelijkmaker op het bord te brengen waardoor de punten in Demen bleven.

In een goede wedstrijd speelden zowel SDDL als SES verzorgd voetbal. SES had in het begin licht de overhand, maar SDDL knokte zich knap terug in de wedstrijd. Het laatste kwartier voor rust was SDDL de betere ploeg en door 2x te scoren profiteerde de Demense ploeg optimaal van een mindere fase van SES. Na de pauze scoorde SDDL 3-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Daar waar SDDL het laatste kwartier van de eerste helft de betere ploeg was, zo drong SES de thuisclub het laatste kwartier van de wedstrijd helemaal terug. De inhaalrace kwam echter net te laat en dus was SDDL weer 3 punten rijker. Door het onverwachte verlies van beide koplopers klimt SDDL naar de 2e plaats.  Zondag mag SDDL naar Ottersum om aldaar aan te treden tegen Achates.

 
SDDL – SES 3-2 (2-0)
32. Jeroen Zegers 1-0, 39.Jordy de Looijer 2-0, 57. Daan Klievink 3-0, 77. Steef Hendriks 3-1, 90. Melvin van den Elzen 3-2.