Teleurstellend gelijkspel voor SDDL tegen Ollandia

27-10-2014

SDDL is er niet in geslaagd om te winnen van Ollandia.  In de rust zag het er allemaal nog veelbelovend uit. SDDL stond met 2-1 voor en kort voor rust kwam Ollandia met 10 man te staan. Toch slaagde Ollandia er nog in om gelijk te maken. Eindstand: 2-2.

Vooraf was het duidelijk. Als SDDL aansluiting wou krijgen met de middenmoot dan was alleen een overwinning goed genoeg. Met die instelling werd er ook aan de wedstrijd begonnen. Ollandia kreeg weinig ruimte en het spel golfde in een hoog tempo op en neer. SDDL wist waar het gevaar zat bij Ollandia en dat was het uitschakelen van vooral Stefan Erven. In het eerste kwartier werd er niet gescoord, het kwartier dat daarop volgde was het een aaneenschakeling van spannende momenten voor beide goals. De score werd geopend door Ollandia. In de 18e minuut werd een voorzet weggekopt door de verdediging van SDDL. De bal kwam voor de voeten van Stefan Erven die geen moment twijfelde en de bal prachtig in de kruising schoot. SDDL ging furieus op jacht naar de gelijkmaker en dat had binnen een paar minuten al succes. Jeroen Zegers kwam aan de bal door balverlies in de achterhoede van Ollandia en alleen voor de keeper in een lastige hoek kwam zijn schot tegen de paal. De kans leek voorbij te zijn, maar de attent mee gelopen  Bjorn Rikken kon de terugkaatsende bal binnen tikken. Zodoende werd het 1-1 en SDDL rook bloed. Even later was het wederom Jeroen Zegers die in balbezit kwam na onzorgvuldig uitverdedigen. Van 20 meter schoot hij de bal in de verre hoek en SDDL kwam voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Tot aan de rust leek er weinig meer te gebeuren totdat de scheidsrechter het tijd vond om zich er mee te bemoeien. Een speler van Olland kreeg 2x geel in 1 minuut en kon vertrekken. De wedstrijd verliep sportief en het geven van de rode kaart was volledig onterecht, maar kwam SDDL natuurlijk wel goed uit.

Na de rust gingen de Demense supporters er eens goed voor zitten, want het ideale scenario voor het behalen van 3 punten leek in werking te treden. Een voorsprong van 2-1 en de tegenstander stond nog maar met 10 man in het veld. Ollandia dacht hier echter anders over en ging vol op de aanval spelen en drukte SDDL helemaal terug. Hieruit ontstonden een paar grote kansen, maar een goed keepende doelman of een slechte afwerking stond de gelijkmaker in de weg vooralsnog. In deze fase kon SDDL geen vuist maken en het was wachten op de gelijkmaker. En die goal kwam er dan ook en weer was het Stefan Erven die scoorde. Na 20 minuten zakte Ollandia wat terug en werd het weer meer een open wedstrijd. Beide ploegen kregen nog kansen, maar beide doelmannen staken in een goede vorm en hielden hun doel schoon in het restant van de wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd kwam ook SDDL met 10 man te staan nadat een natrappende beweging was gezien door de scheidsrechter. Zodoende bleef het 2-2 en konden beide teams een puntje toevoegen aan hun totaal.

In deze wedstrijd is Ollandia toch wel de morele winnaar te noemen. Want als je met 10 man nog de gelijkmaker kunt produceren en SDDL gewoon terug kunt dringen in de beginfase van de 2e helft, dan is dat gewoon een prima prestatie. SDDL blijft toch met een kater achter. Want als je de rust bereikt met een voorsprong en als je met  een man meer mag beginnen in de 2e helft dan is het teleurstellend dat je de gelijkmaker moet toestaan. Zeker gezien het feit dat SDDL de punten goed kan gebruiken en door een overwinning de aansluiting had kunnen krijgen met de middenmoot, is het  een gemiste kans. Door deze uitslag blijft SDDL hangen in de onderste regionen. Volgende week mag men op bezoek bij de koploper en dat is Juliana Mill. Bij winst is Juliana Mill winnaar van de 1e periode.