Voorbeschouwing Mariahout 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Mariahout 1 – SDDL 1

Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. SDDL 1 gaat op bezoek bij Mariahout.

Het is een wedstrijd tussen de nummer 4 (Mariahout) en de nummer 5 (SDDL) op de ranglijst en dat mag gerust een verrassing genoemd worden. Vorig seizoen eindigden beide teams namelijk net boven de degradatiestreep. SDDL eindigde op de 9e plaats in 4H met 21 punten en Mariahout eindigde in 4G op de 10e plaats met 22 punten. Dit seizoen geldt voor beide teams dat al voor de winterstop er bijna net zoveel punten zijn behaald als in het hele vorige seizoen!!!!!! Door deze resultaten draaien zowel SDDL als Mariahout het hele seizoen al mee in de subtop in de 4e klasse H en dat mag gerust een prachtige prestatie worden genoemd.

In de eerste confrontatie tussen deze clubs was Mariahout de betere ploeg en mocht SDDL de handen dichtknijpen met een gelijkspel. Pas in de blessuretijd werd de gelijkmaker gescoord door SDDL. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Mariahout momenteel op een 4e plaats staat met 21 punten en dat is er eentje meer als SDDL. De wedstrijd van komende zondag is voor beide ploegen belangrijk gezien de stand in de 2e periode. Fc Uden heeft al een periode dus die telt eigenlijk niet meer mee. Mariahout heeft pas 2 verliespunten en staat daarom virtueel aan kop in deze periode. Maar Boskant, Cito en ook SDDL staan op korte achterstand. Een nederlaag van Mariahout kan betekenen dat ze meteen zakken naar de 5e plaats in de periode. Aangezien er na deze wedstrijd nog maar 2 wedstrijden zijn te gaan, is het duidelijk dat alleen een overwinning telt voor Mariahout. Voor SDDL geldt eigenlijk hetzelfde. Een nederlaag betekent in ieder geval dat men de 2e periode kan vergeten, al had voor aanvang van dit seizoen niemand verwacht dat SDDL kans zou hebben op een periode. Bij winst klimt de blauw-witte brigade een plaatsje en blijft het bovendien kansrijk in de 2e periode.

Aanstaande zondag kan er een wedstrijd worden verwacht waar 2 ploegen zullen strijden voor de winst. SDDL kan in ieder geval vrijuit voetballen en wie weet waar het dan toe in staat is. Aftrap in Mariahout is om 14.30 uur.