Voorbeschouwing SDDL 1 – DSV 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – DSV 1

14-4-2018

Zondag 15 april speelt SDDL alweer de 4e wedstrijd in 2 weken tijd. Nu mag de blauw-witte brigade het opnemen tegen DSV uit Sinttunnis. DSV, wat staat voor De SnelVoeters zoals sommigen wellicht weten, staat op de ranglijst onder SDDL. Daar waar SDDL dit seizoen zo goed als uitgespeeld is waar het om de prijzen gaat, daar heeft DSV nog steeds alle kans om deel te nemen aan de nacompetitie.

DSV heeft nu nog een achterstand van 4 punten op SDDL en staat momenteel op de 9e plaats. Opvallend is dat ze veel scoren maar ook dat ze er veel tegen krijgen. Van de 38 gescoorde goals kwamen er 13 op het conto van Stijn vd Broek, dus die moet SDDL zeker in de gaten gaan houden. Ook al staan ze onder SDDL in de stand, in de 2e periode zijn ze de trotse koploper samen met Ulysses en Achilles Reek. Deze 3 teams hebben alledrie 16 punten uit 7 wedstrijden, maar DSV heeft het beste doelsaldo. De 2e periode gaat over 9 wedstrijden dus dat gaat nog spannend worden. Die spanning zal er zondag veel minder zijn omdat dit een wedstrijd is voor de 3e periode.

Dan SDDL. De ploeg is bezig aan een zeer wisselvallige periode waar goede en slechte wedstrijden met elkaar worden afgewisseld. Dit is al het geval sinds de winterstop. Met name in uitwedstrijden gaat het vaak stroef. De thuisbalans van SDDL is nog wel steeds in orde. Ulysses is de enigste ploeg die thuis alles nog wist te winnen, SDDL heeft in 8 thuiswedstrijden 6x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en alleen de allereerste thuiswedstrijd van het seizoen ging verloren. Daarmee zijn ze samen met SES gedeeld 2e als het alleen maar gaat over de thuiswedstrijden. De laatste 2 wedstrijden werden allebei gelijk gespeeld. Afgelopen donderdag werd het 1-1 in Heijen in een slechte wedstrijd en de wedstrijd daarvoor werd er een punt gepakt tegen Achilles Reek. Dus SDDL heeft nog iets recht te zetten van afgelopen donderdag en het zal ook de goede thuisstatus willen behouden.

Dus alles samen is SDDL zeker niet kansloos. Ties Klievink is weer terug en aanvallend kan SDDL heel wat brengen als er wordt gespeeld naar de mogelijkheden. Zeker gezien het feit dat de verdediging van DSV niet altijd waterdicht lijkt, liggen daar misschien wel kansen voor SDDL. Een ander voordeel van een overwinning is dat DSV weer op een grotere achterstand wordt gezet. Er hijgen nu 3 ploegen in de nek bij SDDL die maar een paar punten achter de Demense ploeg staan. Het zou toch zonde zijn als SDDL afzakt van de koppositie in deze klasse naar de 9e of 10e plek in een paar maanden tijd. De wedstrijd in Demen begint om 14.30 uur. Zeker gezien de weersverwachting is een bezoek aan sportpark ”De 5 Stromen” de moeite waard want SDDL 1 kan Uw steun goed gebruiken!!!!!!