Voorbeschouwing SDDL 1 – Hapse Boys 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Hapse Boys 1

20-4-2017

En alweer is de topper van de 4e klasse H een wedstrijd waar SDDL bij betrokken is. Vorige week zaterdag was er de topwedstrijd tegen Festilent voor de 2e periode. En deze zondag kan het kampioenschap worden binnen gehengeld door Hapse Boys als ze tegen SDDL winnen of gelijkspelen. Het zal dus wel druk worden langs de lijn op sportpark ”De 5 Stromen”.

In het debuutjaar van SDDL in de 4e klasse, seizoen 2012/2013, werd er 2x gelijk gespeeld tegen Hapse Boys. Sindsdien zijn beide ploegen elkaar niet meer tegen gekomen in competitieverband. Hapse Boys speelde 2 seizoenen in een andere 4e klasse en speelde vorig seizoen zelfs 3e klasse. Dit bleek toch te hoog gegrepen en het gevolg was degradatie. Dit seizoen verlopen de zaken uitstekend voor Hapse Boys. In de eerste 8 competitiewedstrijden werd er 3x verloren en draaide men mee in de subtop. Daarna ging het treintje lopen, zoals dat zo mooi heet, en dat treintje kwam op stoom en is bijna niet meer te stoppen. De volgende 11 wedstrijden werden allemaal gewonnen en pas afgelopen zondag werd het eerste puntenverlies genoteerd tegen Festilent. Vanaf begin november werd er niet meer verloren in competitieverband en dat is een indrukwekkende serie. Na de winterstop heeft men pas 3 treffers hoeven te incasseren in 8 wedstrijden en daarmee kun je voor een groot gedeelte de goede reeks verklaren. In het begin van de competitie werd er weliswaar meer gescoord, maar kreeg men ook aanzienlijk meer treffers tegen.  Nu het verdedigend beter lijkt te staan, zijn ze bijna niet meer te kloppen.

Maar Hapse Boys zal vol aan de bak moeten, want SDDL gaat in de 2e periode als een speer. De laatste 4 wedstrijden werden gewonnen en in deze periode zijn Hapse Boys en SDDL de ploegen met de minste verliespunten. SDDL won in zijn laatste 2 wedstrijden van zowel nummer 2 Festilent als nummer 3 Herpinia. Dus is deze wedstrijd een affiche om van te watertanden. Daar komt nog bij dat Hapse Boys een 2e poging gaat doen om de titel binnen te halen. Afgelopen maandag werd er gelijk gespeeld tegen Festilent en dat was net niet genoeg voor het kampioenschap. In Demen hebben ze nog maar 1 puntje nodig om nu wel kampioen te worden. Zeker voor Hapse Boys zal er veel spanning op deze wedstrijd staan omdat zo’n kampioenswedstrijd altijd een extra druk met zich mee brengt. Voor elke speler zijn dit de wedstrijden waar je het voor doet dus aan de motivatie zal het niet liggen bij beide teams. De laatste wedstrijden heeft SDDL een strijdplan ontwikkeld waar veel ploegen problemen mee hebben en hopelijk gaat dit ook op voor Hapse boys. Tegen alle verwachtingen in strijdt SDDL nog op 2 fronten voor een plaats in de nacompetitie. Zeker bij winst staat SDDL er goed voor. In de strijd voor de 2e periode doet men heel goede zaken en slaat men een gat van 2 punten op de enigste concurrent en dat is Festilent. Bovendien blijft SDDL dan op de 4e plaats in de ranglijst en die geeft aan het einde van de rit ook nacompetitie. Met een gelijkspel of nederlaag is er ook niks verloren maar dan is SDDL wel afhankelijk van de resultaten van de naaste concurrent en hebben ze het niet meer helemaal in eigen hand. Als SDDL tegen Hapse Boys hetzelfde kan brengen als tegen Festilent, dan kan er van iedere tegenstander worden gewonnen. Zondag 14.30 uur hopen de spelers en technische staf op veel supporters ter ondersteuning van het vlaggeschip van SDDL.