Voorbeschouwing SDDL 1 – Herpinia 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – Herpinia 1

14-12-2017

Zondag staat de derby tegen Herpinia op het programma. SDDL mag in eigen huis proberen om de 2e plaats op de ranglijst te consolideren. Maar dat wordt hoe dan ook een pittige opgave omdat Herpinia het dit seizoen goed doet in deze competitie. De aanvangstijd is 14.15 uur, dus zorg dat je er op tijd bent!!!

Het is natuurlijk nog even afwachten of de wedstrijd doorgaat, maar dat zal gaan liggen aan het weer de komende dagen. SDDL is in ieder geval klaar om de strijd aan te gaan met Herpinia. De selectie is nagenoeg fit en wil er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. Het is trouwens sowieso een super Sunday als alles door gaat. Nummer 1 Constantia speelt thuis tegen de nummer 4 SES. En de wedstrijd van SDDL tegen Herpinia is de nummer 2 tegen de nummer 3. De competitie is trouwens misschien wel de meest spannende competitie van Zuid 2 op dit moment. Tussen nummer 1 Constantia en nummer 7 Ulysses zit maar een verschil van 4 punten en er is tot nu toe geen ploeg die er echt boven uit steekt.

Herpinia staat, zoals gezegd, op de 3e plaats met 2 punten achterstand op Constantia. In de eerst periode gaat de wedstrijd Constantia – Herpinia, die eerder werd afgelast,  de beslissing brengen over wie deze periode pakt. Dit geeft al aan dat Herpinia een goede ploeg heeft die moeilijk te kloppen is. In de laatst gespeelde competitiewedstrijd, uit tegen Juliana Mill, leed Herpinia pas de 1e nederlaag van dit seizoen. In de eerste 8 wedstrijden noteerde de ploeg van Frank Kusters 6 overwinningen en 2 gelijke spelen. Herpinia kan terug vallen op een sterke verdediging en dat is natuurlijk altijd een wapen. In 9 wedstrijden kreeg men maar 9 treffers tegen, waarvan 5 in de wedstrijd tegen Juliana Mill. In de andere wedstrijden hield men 5x de ”nul” en geen enkele ploeg in deze klasse heeft zulke goede statistieken. Ook voorin zit het goed in elkaar. Ook hier kan geen andere ploeg aan tippen. Een handicap voor Herpinia is het feit dat er 2 spelers zijn geschorst waaronder Ivo van Aalst, die een belangrijke rol vervuld voorin als aanspeelpunt.

SDDL heeft daar geen last van. De selectie is bijna compleet en dat is ook nodig wil SDDL een kans maken tegen dit Herpinia. Vorig seizoen wonnen beide teams 1x. De Demenaren kunnen in ieder geval hopelijk moed putten uit het feit dat ze thuis 4 van de 5 wedstrijden heeft gewonnen en dat daarin ook gemiddeld meer dan 3x werd gescoord. Verder liggen er misschien kansen in de omschakeling. SDDL heeft de kwaliteiten om er snel uit te komen en bezit voetballers die het open kunnen breken met een individuele actie. Herpinia heeft ook individuele kwaliteiten en blijft er altijd voor vechten en geeft zich niet snel gewonnen. Dus SDDL zal vanaf het begin er vol voor moeten gaan en mag geen moment verslappen omdat dat juist de momenten zijn dat Herpinia kan toeslaan. Het is al vaker gezegd dat als de Demense ploeg in vorm is, het tegen elk team kan winnen. Het ideale scenario is een snelle voorsprong en dat SDDL vervolgens meer ruimte krijgt. Maar wedstrijden tegen Herpinia zijn altijd weer wedstrijden op zich en de laatste jaren waren dit vaak spannende wedstrijden en ook nu is dat weer de verwachting. Na afloop van de wedstrijd is er weer de befaamde wildkermis in Onder d’n Plag. Naast vele prachtige prijzen is gezelligheid weer gegarandeerd. Dus daarom nodigt SDDL iedereen uit om vanaf 14.15 uur aanwezig te zijn bij de derby tegen Herpinia om vervolgens af te sluiten met de wildkermis!!!!