Voorbeschouwing SDDL 1 – SES 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – SES 1

30-11-2017

Na de verloren wedstrijd tegen Ulysses is SES de volgende tegenstander in wedstrijd nummer 10. SES is momenteel de ploeg in vorm, want de laatste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen met meestal ruime cijfers. SDDL krijgt dus een moeilijke wedstrijd voor de kiezen.

SES (Steeds Eendrachtig Samenwerken) staat door de goede serie momenteel op de 3e plaats met 19 punten. SDDL staat daar 1 plek onder met 18 punten. Dus ook voor de ranglijst is dit een interessant duel. Alleen een overwinning zorgt er voor dat de 2 koplopers Herpinia en Constantia binnen handbereik blijven, bij een nederlaag komt er een klein gat met deze 2 ploegen.

SES begon de competitie met een gelijkspel tegen hoogvlieger Herpinia en daarna een overwinning tegen DSV. Hierna werden er 2 wedstrijden verloren en vanaf dat moment zijn er 5 wedstrijden op rij gewonnen met de doelcijfers 17-2. En daarmee lijkt SES aan te haken bij Constantia en Herpinia. SES heeft bijna alles wat een ploeg moet bezitten om bovenin mee te draaien. Een solide verdediging die pas 5 doelpunten tegen kreeg in 9 wedstrijden en ook werd er al 20x gescoord. Opvallend feit hierbij is dat 3 spelers in totaal 17x gescoord hebben. Gijs Bens en Melvin vd Elzen met beiden 6 doelpunten en Niek Nooijen heeft al 5x gescoord. Dus ook de individuele kwaliteiten zijn aanwezig. Daarmee lijkt SES wel erg afhankelijk te zijn van die spelers.

SDDL doet nog steeds goed mee. Afgelopen zondag had er een punt ingezeten, al was het Ulysses die de beste kansen had in deze wedstrijd. Maar als je in de 90e minuut de gelijkmaker scoort, dan moet die stand over de eindstreep worden getrokken. In de wedstrijd tegen Ulysses kreeg SDDL weinig kansen, terwijl ook SDDL dit seizoen makkelijk scoort. En als je het zelf niet afdwingt, dan wordt het moeilijk om de wedstrijd naar je toe te trekken. Dus dat aspect zal zondag anders moeten. Nu is het wel zo dat SES waarschijnlijk meer zal proberen te voetballen en dan komt er iets meer ruimte. Daar kan de Demense voorhoede hopelijk profijt van hebben. De Demense verdediging krijgt een zware taak om de voorhoede van Langenboom van het scoren af te houden en gezien de huidige vorm van SES zal dat nog niet zo meevallen. Voor een goed resultaat zal alles op zijn plek moeten vallen. Maar die kwaliteiten heeft SDDL wel, iedere ploeg in deze klasse kan verliezen van SDDL als alles draait zoals het moet draaien. Dus ook de vorm van de dag bij zowel SES als SDDL kan doorslaggevend zijn. Vorig seizoen werden de punten broederlijk gedeeld in Demen, wat zal het deze editie worden. We gaan het weer zien, aftrap zondagmiddag 14.30 uur op sportpark ”De 5 Stromen”.