Voorbeschouwing SDDL 1 – SIOL 1

Voorbeschouwing SDDL 1 – SIOL 1

4-5-2017

De competitie loopt weer op zijn einde en zondag is het al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. SDDL wil het seizoen op een mooie manier afsluiten en zal dus ongetwijfeld gaan voor niets minder dan 3 punten. Dit zal dan moeten gebeuren tegen SIOL.

In de 23e wedstrijd komt SIOL naar Demen toe. De uitwedstrijd werd een 1-5 overwinning voor SDDL en dat betekende de grootste overwinning van dit seizoen. SIOL staat op dit moment onderaan de middenmoot en hoeft eigenlijk nergens meer voor te voetballen. SIOL is een goed voetballende ploeg, die je niet de gelegenheid moet geven om hun spelletje te spelen. De meeste spelers zijn technisch vaardig, maar een groot probleem is het aantal tegengoals dat SIOL moet incasseren. Er is in deze klasse bijna geen enkel team die meer goals tegen krijgt. Als je ze laat combineren, dan kun je in de problemen komen. Dus is het zaak om er kort op te zitten en om SIOL te dwingen om fouten te gaan maken. Want de achterste lijn lijkt niet het beste gedeelte van de ploeg te zijn en daar kan SDDL dus SIOL pijn gaan doen. De uitbalans van SIOL is niet al te best, want er werd pas 1x gewonnen. Toch mag SIOL niet onderschat worden ook al draaien ze de laatste weken niet erg goed.

Door 2 nederlagen op rij is de goede uitgangspositie van SDDL voor een eventuele nacompetitie veranderd. De 4e plaats lijkt onhaalbaar en het winnen van de 2e periode heeft SDDL ook niet meer  in eigen hand. SDDL is afhankelijk van Festilent. Dit weekend is de Zeelandse ploeg vrij en de laatste competitiedag moet men naar het compleet uit vorm zijnde CITO. Alleen puntverlies van Festilent en winst in de laatste 2 wedstrijden voor SDDL biedt nog een uitweg in deze. Dus er zal hoe dan ook gewonnen moeten worden  zowel voor  de eigen supporters als voor de 2e periode. Bij elk resultaat anders dan een overwinning is het seizoen voor SDDL echt afgelopen.