Voorbeschouwing Toxandria 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Toxandria 1 – SDDL 1

27-4-2017

Na de oorwassing tegen kampioen Hapse Boys is Toxandria de tegenstander waar SDDL zich hopelijk kan gaan herpakken. Gezien het feit dat Toxandria in een felle degradatiestrijd is gewikkeld zal dit nog niet gemakkelijk worden. Met nog 3 wedstrijden te spelen is de strijd om degradatie nog niet beslist evenals wie er zich gaat plaatsen in de nacompetitie voor promotie.

In de laatste 3 wedstrijden wordt het onderin nog spannend wie er rechtstreeks gaat degraderen en wie er terechtkomt in de nacompetitie voor klassebehoud. Op dit moment staat Toxandria onderaan met maar een achterstand van 1 punt op Achilles Reek en 2 punten op Estria. Dus bij een overwinning kan Toxandria wel eens de laatste plaats gaan verlaten. Afgelopen weekend pakte Toxandria de winst door een 1-0 overwinning op concurrent Achilles Reek. Door deze overwinning leeft Toxandria nog en kan directe degradatie nog steeds worden ontlopen. Bij een nederlaag zou het wel heel erg moeilijk geworden zijn om niet rechtstreeks te degraderen. De allerlaatste wedstrijd is Toxandria-Estria en daar kan de beslissing wel eens gaan vallen. Toxandria speelde al geruime tijd 5e klasse en door vorig seizoen overtuigend kampioen te worden werd promotie naar de 4e klasse afgedwongen. Maar voor een aantal verenigingen is de overgang groot te noemen. Elk jaar weer zie je dat nieuwkomers er meteen het eerste jaar er weer uit vliegen. Vorig jaar zag je dat bij Fc De Rakt en SCMH. En dit seizoen hebben Achilles Reek en Toxandria het ook erg zwaar. Toxandria is de ploeg met de meeste tegengoals en aangezien SDDL meestal altijd wel scoort, liggen daar dus de kansen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en daar ligt het gevaar voor SDDL. Toxandria zal vechten voor wat het waard is en daar zal SDDL zich tegen moeten wapenen.

SDDL staat weer met beide benen op de grond. In de 2e periode ging het voortvarend de laatste wedstrijden. Na winst op Herpinia en Festilent, de nummers 3 en 2 van de ranglijst, kwam Hapse Boys op bezoek, toenmalig lijstaanvoerder. Iedereen was benieuwd of SDDL daar partij aan kon geven en dit was helaas niet het geval. Hapse Boys was een maatje te groot en het gevolg was een ruime nederlaag. Deze nederlaag had gevolgen voor zowel de stand in de periode als de ranglijst. In de periodestand heeft Festilent 1 verliespuntpunt minder dan SDDL. Festilent steekt op dit moment in een goede vorm, maar heeft nog wel uitwedstrijden tegen SES en CITO voor de boeg. Op de ranglijst staat SDDL nu op plaats 6 met 32 punten uit 21 wedstrijden. De 4e plaats geeft aan het eind van de rit een plaatsje in de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Op dit moment staat HBV op de 5e plaats met 33 punten uit 22 wedstrijden. En Constantia staat nu op plaats 4 met 33 punten uit 21 wedstrijden. Behalve Toxandria moet SDDL nog tegen SIOL thuis (7 mei) en de laatste wedstrijd tegen Constantia uit. Dus als je alles op een rijtje zet heeft SDDL nog alles in eigen hand, maar een nederlaag of gelijkspel is waarschijnlijk al dodelijk aangaande een plek in de nacompetitie. Als SDDL dus nog 3x wint, eindigen ze in ieder geval op de 4e plaats.

Maar om dit te bereiken moet SDDL nog 3 finales spelen, waarvan die tegen Toxandria de eerste zal zijn. Als SDDL de vorm weer kan pakken van een paar weken terug, dan is Toxandria te pakken op papier. Maar Toxandria strijdt voor de laatste kans en zal er vol voor gaan dus zo eenvoudig gaat dat niet worden. SDDL zal moeten proberen om het eigen spel te gaan spelen en niet mee te gaan in het spel van Toxandria. We gaan aanstaande zondag zien of dit gaat lukken en of SDDL dan nog steeds mee doet om een plaatsje in de nacompetitie.