Voorbeschouwing Ulysses 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing Ulysses 1 – SDDL 1

23-11-2019

Zondag staat de gemeentelijke derby tegen Ulysses weer op het programma. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2011/2012, het jaar dat SDDL als nummer 8 in de eindstand, promoveerde naar de 4e klasse.

Voor het eerst in 6 seizoenen komen beide clubs elkaar weer tegen. Vorig jaar promoveerde de club uit Megen via de nacompetitie. In het verleden kwamen beide clubs elkaar veelvuldig tegen, maar er is ook een tijd geweest dat Ulysses hoger speelde dan SDDL. Beide clubs hebben toch wel een paar kenmerken gemeen. Het zijn beide dorpsclubs waarbij het vaandelteam bestaat uit eigen jongens of mensen die een sterke binding hebben met de club in het algemeen. In de omgeving heb je diverse clubs die overal spelers vandaan toveren of waar spelers met de trainer mee komen om zodoende resultaat te halen, maar dit gaat uiteindelijk toch altijd ten koste van de sfeer binnen de club. 6 Jaar geleden won SDDL zowel uit als thuis van Ulysses, maar wat zal het dit seizoen gaan worden.

Aanstaande zondag staan 2 ploegen tegenover elkaar die je tot nu toe rustig de positieve verrassingen kunt noemen van deze klasse. SDDL staat op een knappe 2e plaats, terwijl Ulysses als promovendus goed mee draait en al 5 overwinningen heeft geboekt in het nog prille seizoen. Het succes van Ulysses komt vooral door de sterke thuisbalans. Als enige ploeg heeft het alle thuiswedstrijden nog gewonnen. Uit 4 wedstrijden mocht men 12 punten bijschrijven. Verder staat de topscorer van deze klasse tot nu toe, Paul van Lith, ook onder contract bij de Megense ploeg. 10 Van de 17 treffers kwamen op zijn naam en dus is hij een speler die SDDL goed in de gaten zal moeten houden. Maar het is te simpel gezegd om het succes alleen daar aan toe te schrijven. Ulysses is een jonge, frisse ploeg die er vol voor gaat en met zo’n instelling kun je heel wat bereiken.

SDDL draait ook boven verwachting. De huidige 2e plaats is een ongekende luxe en door de resultaten heeft de ploeg aan vertrouwen gewonnen. Het grote voordeel van de goede start is dat spelers met pijntjes minder snel afhaken, de trainingen beter bezocht worden en dat de sfeer alleen maar beter wordt. Tot nu  toe is SDDL veel stabieler als de laatste seizoenen. Ook als het even niet loopt, zoals afgelopen zondag tegen HBV, dan laat men de kopjes niet hangen, maar zet iedereen nog een tandje bij. Vorig seizoen was zo’n wedstrijd verloren gegaan, nu werd deze met 0-1 over de streep getrokken. SDDL heeft uit alleen nog maar verloren van Constantia en de andere 3 wedstrijden werden winnend afgesloten. Daar waar Ulysses Paul van Lith heeft, heeft SDDL Ties Klievink rond lopen. Met 7 doelpunten staat hij op de 2e plaats op de topscorerslijst en is de meest scorende middenvelder in deze klasse.

Al met al beloofd het een spannende wedstrijd te worden die beslist zal worden op details. SDDL heeft een aantal makkelijk scorende spelers en met een gemiddelde van 2,4 gescoorde doelpunten per wedstrijd is de ploeg van trainer Antwan van Rijn ook erg productief. Ulysses zal de handen vol hebben om de verdediging gesloten te houden. Andersom geld dit eigenlijk ook. De ploeg van trainer Sander Jansen scoort met name in thuiswedstrijden zeer makkelijk. Het lijkt er op dat de ploeg die de aanvallers het beste in bedwang kan houden, meteen ook een goede kans maakt om als overwinnaar van het veld te stappen. Vanaf het begin zal SDDL bij de les moeten zijn. Een zwakke start, zoals afgelopen zondag tegen HBV, moet voorkomen zien te worden, omdat Ulysses, in tegenstelling tot HBV, aanvallend een goede ploeg heeft met veel scorend vermogen. Kan SDDL de ongeslagen thuisstatus van Ulysses doorbreken of gaat Ulysses thuis weer 3 punten pakken. Zondag gaan we zien hoe de punten verdeeld gaan worden. Aftrap is om 14.30 uur op sportpark ”Den Heuvel” in Megen