Voorbeschouwing VVR 1 – SDDL 1

Voorbeschouwing VVR 1 – SDDL 1

8-3-2019

Komende zondag is er weer een echte derby voor SDDL. Na een ritje van 8 km is er de aankomst op het sportpark van VV Ravenstein alwaar de derby VVR 1 – SDDL 1 zal plaatsvinden. De thuiswedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en de grote vraag is natuurlijk wat het nu gaat worden.

In de thuiswedstrijd pakte SDDL op karakter een punt. In die wedstrijd was de 1e helft voor Ravenstein, maar in de 2e helft knokte SDDL zich knap terug naar een gelijkspel. Gezien de stand zijn de punten vooral voor VVR belangrijk aangezien het verschil maar 3 punten is met CITO, dat momenteel staat op een nacompetitieplek. SDDL heeft een iets ruimere marge, maar dit zijn wedstrijden die niemand wil verliezen.

VVR won afgelopen week met 3-1 van naaste buur Herpinia en dat zorgde voor heel wat opluchting bij de Ravensteinse equipe. De laatste wedstrijden ging het steeds heel erg moeizaam en zakte de ploeg steeds verder op de ranglijst. Bij Herpinia gaan door dit resultaat en de blessuregevallen in de voorhoede alle seinen op rood. Het zal nog een hele klus worden om zich te handhaven in deze klasse, maar dat terzijde. VVR heeft momenteel iets te veel blessures en bovendien een jonge ploeg die een stukje ervaring tekort komt. De ploeg van trainer Lars Van Kan staat nog steeds in de gevarenzone en zal dus vol gaan voor een goed resultaat. Dit kan ook wel eens hun valkuil worden, als ze te enthousiast blijven spelen komt SDDL in hun element via de snelle omschakeling. Toch lijkt het er op dat VVR niet hoeft te degraderen omdat er voldoende kwaliteit aanwezig is om zich op dit niveau te handhaven. Momenteel staan er in de onderste regionen 5 ploegen die elkaar qua punten niet al te veel ontlopen.

SDDL lijkt de laatste weken een beetje uit hun dip te komen. Na de goede competitiestart zakte de Demense ploeg ver weg, maar de laatste 2 wedstrijden werden overtuigend gewonnen en daardoor staat de ploeg er meteen weer stukken beter voor. Afgelopen week werd Boskant verslagen met 3-0 en de week daarvoor werd CITO aan de zegekar gebonden. Voornaamste reden is toch wel dat de ziekenboeg steeds leger begint te raken en dat SDDL steeds meer komt richting hun ideale opstelling. En als SDDL nagenoeg compleet is, dan heeft het nog steeds een ploeg die in de bovenste regionen kan mee draaien en dan hoeft het voor geen enkele ploeg bang te zijn. Maar wedstrijden zoals die tegen VVR zijn toch weer anders. Er komt meer spanning bij kijken, er zijn meer toeschouwers en geen van beide ploegen wil verliezen. Dit zag je ook duidelijk in de thuiswedstrijd. Er werd gestreden met passie, maar van goed voetbal was bijna nooit sprake.

En misschien is dit wel de laatste VVR -SDDL derby die gespeeld gaat worden, dus dat geeft de wedstrijd nog wat meer cachet. SDDL en VVR zijn namelijk al een paar jaar in overleg over een eventuele samenwerking c.q. fusie en daar komt in april/mei meer duidelijkheid over. En als dit doorgaat, dan is deze derby er niet meer. Deze wedstrijd zal een clash worden tussen het jeugdige VVR en de routine van SDDL. Als SDDL georganiseerd kan blijven voetballen en de ruimtes niet te groot laat worden, dan komen er gegarandeerd kansen voor SDDL in de omschakeling. VVR heeft meer snelheid en daar zullen ze proberen om gebruik van te maken. Als de veldbezetting dan niet wordt bewaakt doordat ze te ver naar voren gaan spelen, dan gaat SDDL gevaarlijk worden. Gezien de huidige vorm van SDDL, zijn er zeker mogelijkheden. Iedereen is ongetwijfeld gemotiveerd, dus de verwachting is dat het een mooie wedstrijd kan gaan worden.

Vooraf wordt er om 12.00 uur een wedstrijd gespeeld tussen  JO13-1 en JO15-2. Dus iedereen is welkom om ook deze wedstrijd nog mee te pikken. VVR begint al hun thuiswedstrijden om 14.00 uur, dus hou dit goed in de gaten!!!!!! Hopelijk wordt het een drukbezochte en sportieve wedstrijd net zoals het ook in Demen het geval was.