Weer een nederlaag voor SDDL

8-5-2017

Voor de 3e keer op rij kwamen er geen punten binnen bij SDDL. Nu werd er met 2-3 verloren tegen SIOL.  Na een 0-3 ruststand kwam SDDL nog wel terug tot 2-3, maar het lukte niet om de gelijkmaker te scoren. Al met al toch een teleurstellend resultaat voor de blauwwitte brigade van Antwan van Rijn.

Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel. De kans op de nacompetitie was voor SDDL al verkeken, terwijl SIOL eigenlijk al veilig was en alleen als alles helemaal tegen zat moest men nog de nacompetitie in voor klassebehoud. SIOL wilde niet verliezen om zo alle onzekerheid weg te nemen. En dat straalde de ploeg ook uit. In de beginfase ging het nog gelijk op, maar gaandeweg de 1e helft nam SIOL de regie over. Het was bekend dat SIOL een technisch vaardige ploeg heeft, die je niet overdreven veel ruimte moet geven. En gedurende de 1e helft kreeg met name de spelverdeler bij SIOL alle tijd en die wist daar wel raad mee. SIOL werd steeds dreigender en in de 10e minuut resulteerde dit in 0-1 door een doelpunt van Dani van Dreumel. SIOL bleef de bovenliggende partij en SDDL liet het allemaal maar over zich heen komen. En na compleet mistasten in de Demense verdediging werd het zelfs 0-2 door Zakaria el Baggar. Het werd zelfs nog erger voor SDDL toen een vrije trap van 25 meter zomaar de kruising in vloog. Ruststand derhalve 0-3 en SIOL zat op rozen.

Na de rust kwam SDDL getergd het veld in om toch nog iets van deze wedstrijd te maken. SDDL kreeg zijn kansen, maar de afwerking was niet goed of de keeper was een sta-in-de-weg. Nu bleek ook dat SDDL zeker niet de mindere was van SIOL. De druk op het doel van SIOL werd groter en halverwege de 2e helft was het Jeroen Zegers die er 1-3 van maakte. SDDL ging door en 10 minuten later kreeg SDDL een penalty en het was Ties Klievink die deze koelbloedig benutte. SIOL maakte een mindere fase door en een gelijkspel behoorde zeker nog tot de mogelijkheden. Maar helaas ging de bal er niet meer in en ging SIOL uiteindelijk toch verdiend met de punten huiswaarts.

De eerste helft van Demense kant was zeer matig. SIOL kreeg te veel ruimte en daar weet deze ploeg wel raad mee. Dat resulteerde in een 0-3 ruststand en dan weet je dat het wel heel moeilijk gaat worden om zelfs nog maar een puntje te pakken. Toch sleepte SDDL bijna nog een gelijkspel uit het vuur, maar helaas bleef men steken bij 2-3. In de 2e helft bleek dat SIOL een keurige 4e klasser is, net als SDDL, maar dat SDDL deze partij had kunnen winnen als ze vanaf het begin bij de les waren geweest. Gezien de slechte 1e helft is SIOL de terechte winnaar en dat mag SDDL zichzelf aanrekenen. Het goede spel van na de winterstop is verdwenen. Tot voor een paar wedstrijden terug leek SDDL nog kansrijk voor de nacompetitie, maar getuige de resultaten van de laatste weken lijkt het seizoen voor SDDL uit te gaan als een nachtkaars. Hoewel handhaving al lang een zekerheidje is, had er op het einde van de competitie  toch nog wel wat meer ingezeten en dat geeft toch wel een beetje een wrange bijsmaak. Zondag speelt SDDL de laatste wedstrijd van deze competitie. Ze gaan dan op bezoek bij Constantia, die zich sinds afgelopen zondag geplaatst heeft voor de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse

SDDL – SIOL  2-3         10. Van Dreumel 0-1, 25. el Bakar 0-2, 35. Boussif 0-3, 66. Zegers 1-3, 77. T. Klievink (pen.) 2-3.