Kan SDDL stunten tegen Berghem Sport

Kan SDDL stunten tegen Berghem Sport

9-3-2016

SDDL gaat komende zondag op bezoek bij Berghem Sport, nog steeds de ploeg met de meeste punten in deze klasse. Na de winterstop is er sprake van grote onderlinge verschillen in gespeelde wedstrijden. SDDL heeft namelijk de minste wedstrijden gespeeld en Berghem Sport is één van de ploegen die na de winterstop maar liefst 3 wedstrijden meer heeft gevoetbald.

Berghem Sport was bij aanvang van dit seizoen eigenlijk toch wel de grootste titelkandidaat. De club Berghem Sport is eigenlijk te groot voor de 4e klasse en na de degradatie uit de 3e klasse keerden er een paar spelers terug  die de Berghemse selectie duidelijk voorzag van een kwaliteitsinjectie. Berghem Sport is één van de weinige ploegen in deze klasse met meerdere spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. De eerste wedstrijd ging verloren, maar daarna liet Berghem Sport zien waar ze toe in staat zijn. Bij de winterstop stond Berghem Sport bovenaan, al bleef Fc Schadewijk verrassend goed bij. Net als Berghem Sport verloor Fc Schadewijk ook maar één keer en wel tegen de ploeg uit Berghem. Na de winterstop stond er al meteen een kraker op het programma want de nummers 1 en 2 moesten in Oss het tegen elkaar opnemen. Ook deze keer wist Berghem Sport te winnen en het gedroomde kampioenschap kwam steeds meer in zicht. Maar de laatste 2 wedstrijden kwam er een beetje de klad in de prestaties van Berghem Sport. Men speelde gelijk tegen CITO en SES en de gelijkmaker aan Berghemse kant viel in beide wedstrijden pas vlak voor tijd. Fc Schadewijk liet geen steken meer vallen en heeft sinds afgelopen weekend minder verliespunten en is daarom virtueel koploper. Dus de druk staat er vol op bij de mannen van Gaby Kuijpers. Ze kunnen zich geen puntverlies meer permitteren en er zal gewonnen moeten worden tegen SDDL.

Daar waar Berghem Sport al 5 wedstrijden heeft gespeeld na de winterstop, hoefde SDDL pas 2x aan te treden. Dit betekent dat SDDL nog een druk programma voor de boeg heeft tot aan het einde van de competitie. Elke zondag is er een wedstrijd ingepland en bij Pasen is er zelfs een dubbel programma. Dus SDDL mist duidelijk wedstrijdritme in vergelijking met Berghem Sport en dat kan een nadeel zijn. Na de winterstop heeft SDDL nog niet verloren en de selectie is nagenoeg fit. Voordeel voor SDDL is dan weer dat het onbevangen aan kan treden omdat elk punt tegen Berghem Sport meegenomen is. SDDL zal de punten vooral moeten halen tegen de ploegen onderaan de ranglijst en tegen de ploegen in de middenmoot.

SDDL heeft dus niets te verliezen, terwijl Berghem Sport zal spelen met het mes op de keel. Elk puntverlies kan op het eind dodelijk zijn in de strijd met Fc Schadewijk om het kampioenschap. SDDL in goede doen kan het iedereen lastig maken en het verleden heeft bewezen dat SDDL tegen elke ploeg ten alle tijden kan stunten. Hopelijk is zondag weer zo’n dag dat alles lukt, maar het is wel duidelijk dat Berghem Sport de favoriet is in deze wedstrijd gezien de kwaliteit en gezien de stand op de ranglijst. Het is belangrijk om in ieder geval niet op achterstand te komen want dat geeft Berghem Sport een boost. Als SDDL daarentegen als eerste weet te scoren, dan kan er van alles gebeuren. Berghem Sport zal dan moeten komen en ook meer risico’s gaan nemen omdat alleen de winst telt. En dat kan dan weer gunstig uitpakken voor de Demense ploeg. Zondag zullen we zien wat er allemaal gaat gebeuren op sportpark ”De Koppelsteeg” in Berghem.