SDDL snakt naar een overwinning

SDDL snakt naar een overwinning

15-3-2016

Aanstaande zondag komt Fc De Rakt op bezoek in Demen. Fc De Rakt is hekkesluiter in deze klasse en wist afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen te winnen. SDDL werd weggevaagd door een oppermachtig Berghem Sport en mocht met lege handen terugkeren naar Demen..

Fc De Rakt won afgelopen zondag tegen WEC. Behalve dat dit voor Fc De Rakt 3 punten opleverde, was ook SDDL tevreden met deze uitslag. WEC is namelijk een directe concurrent en op deze manier blijft het onderlinge verschil 2 punten in het voordeel van de Demense ploeg.  Fc De Rakt debuteert dit jaar voor het eerst in haar bestaan in de 4e klasse en dat blijkt een hele opgave te zijn. Ze staan nog steeds afgetekend op de laatste plaats met het minst aantal gescoorde doelpunten en ook met de meeste tegentreffers. Directe degradatie lijkt bijna onafwendbaar, al kan het balletje soms raar rollen. Voetballend is het misschien wel de zwakste ploeg in deze klasse, maar door een tomeloze inzet is Fc De Rakt toch een ploeg om in de gaten te houden.

Na de winterstop gaat het een beetje op en neer met SDDL. Een goede overwinning tegen CITO werd gevolgd door een onnodig gelijkspel tegen Estria. Tegen Berghem Sport leed men de eerste nederlaag en dat was meteen ook een forse. SDDL heeft dus nog iets recht te zetten aanstaande zondag. Het wordt weer tijd voor een overwinning en deze wedstrijd lijkt daarvoor zeer geschikt. Voetballend is SDDL beter en er moeten nog een aantal punten behaald worden om zeker te zijn van rechtstreekse handhaving. Ook al lijkt dit op papier een makkelijke wedstrijd, het is en blijft toch oppassen. SDDL is het eigenlijk aan hun stand verplicht om de 3 punten gewoon in eigen huis te houden.