SDDL wint de burenruzie tegen VV Ravenstein

20-9-2017

In Ravenstein stond dinsdag 19 september de twee keer uitgestelde bekerderby tegen VV Ravenstein op het programma. Het komend weekend start voor beide teams de competitie en op papier stond er voor beide teams niets meer op het spel. Ravenstein was als poule winnaar al verder naar de 2e ronde. SDDL kon zich al volledig gaan richten op de 1e competitiewedstrijd tegen Milsbeek. Maar dit liep echter wel wat anders.

En weer was er de derby tegen Ravenstein. Nu de fusieplannen voorlopig even in de ijskast zijn gezet, spelen beide verenigingen (nog) niet met elkaar. Het lot bepaalde dat Ravenstein en SDDL in dezelfde poule zaten en dat dus toch nog de derby der derby’s weer plaats ging vinden. Beide elftallen spaarden elkaar niet en wilden koste wat kost winnen waardoor het geen moment saai werd. Het publiek zag een wedstrijd waar van alles gebeurde inclusief gele en rode kaarten.

In deze open wedstrijd was de eerste grote kans  voor SDDL. Daan Klievink glipt door de Ravensteinse defensie en gaat alleen op de keeper af. De Ravensteinse verdediger kan nog maar één ding doen om hem te stoppen en dat is om Daan zonder pardon naar de grond te werken. Volgens de regels is dit duidelijk een rode kaart, maar de verdediger mag zijn handen dichtknijpen dat hij slechts met geel wordt bestraft. Ook Ravenstein verstopt zich niet en trekt ten aanval waar dat kan. Vooralsnog lukt het de geel zwarte brigade niet om te scoren. Na 40 minuten is het dan toch SDDL die de score opent. Daan Klievink krijgt de bal in zijn bezit, draait vervolgens goed weg van zijn verdediger en via de binnenkant van de paal gaat de bal in de verre hoek. De keeper is volstrekt kansloos en zo gaat SDDL de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de 2e helft wil Ravenstein snel de gelijkmaker forceren en de teruggekeerde Niels Ceelen verhuist van de achterhoede naar de spits. Guido de Vocht speelde verdedigend een prima partij en hield hem goed in bedwang. Geen van beide teams wil verliezen en de wedstrijd wordt steeds harder tot op het randje. Na een uur gaat de Ravensteinse keeper echter duidelijk over het randje door onbesuisd uitkomen. Bjorn Rikken wordt hard tegen de grond gewerkt en de keeper wordt bestraft met een directe rode kaart. De verkregen penalty wordt rustig benut door Ties Klievink en SDDL loopt uit naar 0-2. Lang kan SDDL echter niet genieten van deze goal. Binnen 2 minuten staat ook SDDL met 10 man doordat Jacques de Vocht zijn 2e gele kaart krijgt na een lichte overtreding in het 16 meter gebied. Behave de uitsluiting krijgt Ravenstein ook een penalty en ook deze word benut. Het wordt 1-2 en de wedstrijd ligt weer volledig open.

Het laatste half uur gaat Ravenstein verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt door het hinderen van de keeper komt men niet. Het spel wordt steeds harder en de verzorgers draaien overuren in dit laatste gedeelte van de wedstrijd. Na anderhalf uur voetbal stapt SDDL als de winnaar van het veld en zo eindigt SDDL de beker met een positief gevoel. Zaterdag start SDDL de competitie met een uitwedstrijd tegen Milsbeek. De aftrap is om 17.30 uur.