Avesteyn maatje te groot voor SDDL

18-3-2019

SDDL kon deze zondag niet voor een stuntje zorgen. Koploper Avesteyn was op alle fronten de betere ploeg en vertrok daarom met een dikverdiende 2-0 overwinning uit Demen. Grote man bij de bezoekers was Dries Heerkens die beide treffers voor zijn rekening nam.

Ondanks de vele regenval was het veld goed bespeelbaar. Vooral voor Avesteyn was dit een belangrijke wedstrijd omdat zij zich gezien de stand geen puntverlies konden permitteren. SDDL startte fel, maar naarmate de 1e helft vorderde was het Avesteyn die het wedstrijdbeeld bepaalde. Het positiespel was goed verzorgd en de gasten uit Dinther vonden constant de vrije man. Met de harde wind, die over het veld stond, had SDDL aanzienlijk meer problemen want de ploeg uit Demen had veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Dit resulteerde in een groot veldoverwicht voor de gasten, al werd SDDL niet weggespeeld in deze fase. Het spel werd door de gasten goed verplaatst waardoor er aan de buitenkant bijna continu een mannetje vrij stond. De voorhoede was veel in beweging en dat leverde de nodige problemen op voor de Demense verdediging. Bijna een half uur kon SDDL stand houden, maar toen viel de 0-1 uit een corner. De ingebrachte corner werd door een speler van Avesteyn richting doel gekopt en alleen Dries Heerkens reageerde alert en kon van dichtbij scoren. Ook in de fase tot de rust bleef Avesteyn de bovenliggende partij en SDDL kon sporadisch maar aan aanvallen toe komen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Avesteyn was de makkelijk combinerende ploeg die eigenlijk geen moment echt in de problemen kwam. SDDL had te veel moeite om de bal in de ploeg te houden en was niet in staat om de ploeg van Hugo vd Sande verdedigend in de problemen te brengen. Na een kwartier viel de 0-2 door alweer Dries Heerkens en dat was eigenlijk al de nekslag voor SDDL. Het geloof leek er niet meer te zijn en Avesteyn kon de wedstrijd gemakkelijk en zonder al te veel problemen uit voetballen. Het bleef derhalve 0-2 en daar was niks op af te dingen.

SDDL hoopte vooraf op een stuntje, maar dat zat er geen moment in. Avesteyn liet zien dat ze niet voor niets bovenaan staan, want op alle fronten was het de meerdere van SDDL. Vooral het positiespel was goed verzorgd en doordat er altijd wel een paar mensen continu in beweging waren, vond Avesteyn altijd wel de vrije man. SDDL had hier geen antwoord op en kwam geen moment echt in de wedstrijd.  Duidelijk is in ieder geval dat Avesteyn in deze vorm een kampioenskandidaat is, al zit Nijnsel de Dintherse ploeg nog op de hielen. Volgende week mag SDDL op eigen veld aantreden tegen de andere kampioenskandidaat. Nijnsel komt dan naar Demen toe en ook dit wordt weer een zware wedstrijd voor de mannen van Antwan van Rijn.

SDDL-Avesteyn 0-2 (0-1): 30. Dries Heerkens (0-1), 56. Dries Heerkens (0-2).