Bekeravontuur SDDL 3 ten einde

11-12-2015

Het bekeravontuur van de Demense cupfighters, beter bekend als SDDL 3 alias Ut Derde, is ten einde gekomen. Na strafschoppen was HVCH 10 te sterk voor de Demense formatie. Hierdoor eindigt het bekeravontuur in de 3e ronde.

Donderdag 10 december stond rood omcirkeld bij Ut Derde. Op deze dag leek het dan eindelijk toch te gaan gebeuren, de 3e ronde in het KNVB bekertoernooi voor lagere teams afdeling Zuid 2. Deze wedstrijd was al 3x eerder vastgesteld, maar telkens weer gooiden de weergoden roet in het eten. Deze donderdag was er geen regendruppeltje aan de lucht, dus vertrokken de cupfighters vol goede moed naar Heesch. De tegenstander daar was HVCH 10, een team vol met jonge honden. Voor aanvang van de wedstrijd waren er wat personele problemen, maar met behulp van wat gastspelers uit andere elftallen, stond er toch een goed elftal op het veld. Er werd vooraf schijnbaar nogal wat publiek verwacht, want de wedstrijd werd speciaal gespeeld op het hoofdveld van HVCH.

Na een gedegen warming up begon de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor SDDL. Er was iets meer balbezit en men vond elkaar gemakkelijk. Geheel volgens het spelbeeld was het SDDL die op voorsprong kwam. Een vrije trap op randje 16-meter werd verrassend ingeschoten door Robert Megens. Hierna werd HVCH wel wat sterker en Mark van Uden, de Demense goalie, moest enkele keren handelend optreden.  Toch kon hij de gelijkmaker niet voorkomen. Uit een corner werd de bal door de spits van HVCH in het doel gefrommeld. De stand werd hierdoor 1-1 en tot de rust veranderde er niks meer.

Na de rust had HVCH het veldoverwicht, maar echt grote kansen kon men niet creëren. Toch kwam men halverwege de 2e helft op voorsprong. HVCH kreeg namelijk een penalty en dit buitenkansje werd koelbloedig verzilverd. Alles leek er op dat SDDL deze tegenslag niet meer te boven zou komen, maar de vechtersmentaliteit kwam toch weer naar boven bij Ut Derde. Met nog 11 minuten op de klok was het dezelfde Robert Megens die de boel weer op scherp zette. Op de middenlijn pakte hij bewust een gele kaart en SDDL moest gedurende 10 minuten met een man minder verder. SDDL stroopte nog één keer de mouwen op en ging vol in de aanval. En uit een corner viel dan toch nog de onverwachte gelijkmaker. De keeper tastte volledig mis en Ron Keetel schoof de bal in het doel. In de laatste 5 minuten was SDDL duidelijk beter en kreeg het nog een paar mooie kansen, die echter niet in het netje gingen. Na 90 minuten was de eindstand 2-2 in deze sportieve wedstrijd.

Aangezien deze bekerwedstrijd een winnaar moest opleveren, was het weer tijd voor de penaltyreeks. Nu had SDDL in de vorige bekerronde ook zo’n reeks nodig om verder te komen en al die penalty’s gingen er feilloos in. Ook het feit dat in die wedstrijd Mark een paar penalty’s stopte, gaf weer wat meer zelfvertrouwen. De eerste 2 penalty’s van beide ploegen waren raak en ook de derde penalty van SDDL was raak. De derde speler van HVCH miste en dus stond SDDL op voorsprong. Helaas werd de 4e penalty van SDDL gestopt en aangezien voor de rest alles raak was, werd het nu buigen of barsten. Er werden nu om en om penalty’s genomen en dus betekende een misser bijna zeker uitschakeling. De 6e penalty van SDDL ging in eerste instantie via onderkant lat over de doellijn, maar omdat er nog niet was gefloten, moest deze worden overgenomen. De druk werd onmenselijk groot en de bal ging in 2e instantie net over het doel. HVCH bleef wel koel en won de strafschoppenreeks en bekert zodoende verder. In een wedstrijd, die alle kanten op kon, slaagde Ut Derde er net niet in om de derde bekerronde te overleven. Ut Derde heeft de naam van SDDL wel weer hoog gehouden en kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.