Belangrijke overwinning SDDL 1

19-2-2019

SDDL heeft belangrijke punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen CITO. Na een 1-2 achterstand was het Jordy de Loijer die met een puntgave hattick SDDL de overwinning bezorgde. Door deze overwinning heeft SDDL wat meer lucht gekregen en komt CITO nu even terecht in degradatiezorgen.

De wedstrijd SDDL tegen CITO was voor beide ploegen belangrijk omdat ze allebei de punten hard nodig hebben om onderin weg te geraken. CITO had maar 11 punten, terwijl SDDL maar 3 punten meer had. In de beginfase was het een beetje aftasten  en hoefde de keepers nog niet handelend op te treden. Na een kwartier was het SDDL die de wedstrijd open brak. Uit een corner viel de bal voor de goed spelende 17 jarige Ties van Aar die van dichtbij de 1-0 kon aantekenen. Dit was voor CITO het sein om aanvallender te gaan spelen. Ze kwamen meer voor het Demense doel en na een half uur was het Özer die de verdiende gelijkmaker scoorde. Bij een diepe bal werd er wat twijfelend ingegrepen en dit was voldoende voor Özer om te scoren. Kort daarna moest CITO met 10 man verder toen er een speler rood kreeg vanwege commentaar op de leiding. Toch bleef CITO de betere ploeg en het was niet af te zien dat ze maar met 10 man op het veld stonden. Kort voor rust werd dit beloond met een 2e doelpunt door Gurbuz. De Demense verdediging kreeg de bal niet weg en van dichtbij werd de bal tegen de touwen gewerkt.

Na de rust wist SDDL zich geen raad met de man meer situatie. CITO bleef opbouwen van achteruit en telkens werd de vrije man ook gevonden. Na 20 minuten bracht trainer Antwan van Rijn Kevin Bens binnen de lijnen. En vanaf dat moment kantelde de wedstrijd richting SDDL. Met zijn snelheid zette Kevin af en toe goed druk op de verdediging en dit had effect. De fout van CITO was dat ze bleven volharden in de opbouw en doordat iedereen nu meer druk naar voren zette, kwam CITO er moelijker uit en leed steeds meer balverlies op gevaarlijke plaatsen. En dat was ook het moment dat het Jordytime werd. Vanwege blessures stond de van origine middenvelder nu in de spits en dat bleek achteraf de juiste keuze te zijn. In een tijdsbestek van 10 minuten zorgde hij eigenhandig dat de 2-1 achterstand werd omgezet in een 4-2 voorsprong door 3x te scoren. CITO kon niets meer terug doen en leed zodoende een 4-2 nederlaag.

Voor CITO waren de druiven zuur. Ondanks het feit dat ze ongeveer een uur met 10 man speelden, waren ze niet de mindere van SDDL. SDDL liet CITO af en toe te veel voetballen en dat is nu iets dat je niet moet laten gebeuren. Pas in de laatste 20 minuten had SDDL een antwoord om CITO te ontregelen. Het was ook die fase die CITO de kop kostte en die SDDL de 3 punten opleverden. Het spel was zeker nog niet om over naar huis te schrijven, maar de punten waren binnen en dat is op dit moment het enigste dat telt. SDDL sluipt onderin nu een beetje weg al is er nog een lange weg te gaan. CITO moet op zijn tellen gaan passen en moet hopen dat de ziekenboeg een beetje leeg stroomt. Het kan in deze klasse nog steeds alle kanten op en elk puntje kan op het einde van groot belang zijn en daarom is deze overwinning zo lekker. Volgende week mag SDDL op bezoek naar Boskant die na de winterstop alledrie hun wedstrijden wist te winnen en dus een ploeg in vorm is.

SDDL – Cito 4-2 (1-2): 15. Ties van Aar (1-0), 30. Mustafa Özer (1-1), 43. Mehmet Gurbuz (1-2), 75. Jordi de Loijer (2-2), 78. Jordi de Loijer (3-2), 80. Jordi de Loijer (4-2).