Belangrijke overwinning voor SDDL 1

26-11-2018

SDDL heeft een zeer belangrijke overwinning behaald. In het eigen Kuipje werd Boxtel met 2-1 verslagen. Na 4 wedstrijden zonder overwinning kwam deze 3-punter als geroepen. Het blijft echter nog steeds spannend in deze klasse want het verschil tussen de nummer 3 en de nummer 13 is slechts 5 punten!!!!!!

Het verschil tussen beide ploegen was bij aanvang maar 1 puntje. In de beginfase was het Boxtel die het betere van het spel had al kwam SDDL niet in grote problemen. De eerste grote kans voor SDDL in de 10e minuut betekende meteen een doelpunt. Een verdwaalde bal door het midden werd door Ties Klievink op de juiste waarde geschat. Met een geplaatst schot schiet hij de bal buiten het bereik van de keeper strak in de hoek. Het doelpunt geeft SDDL vertrouwen en hierna komt de wedstrijd meer in evenwicht. Beide ploegen krijgen wat kansen, maar vooralsnog zonder resultaat. Vooral de irritante spits van Boxtel bezorgt SDDL handenvol werk, scoren lukt ook hem echter niet. Toch komt SDDL vlak voor rust nog op 2-0. Na 35 minuten wordt er vanuit een lastige hoek op de goal geschoten. De keeper weet in eerste instantie de bal nog te keren, maar de rebound door Marijn Maas wordt met het nodige geluk tot doelpunt gepromoveerd omdat de keeper de bal met één hand in eigen doel stompt. Vlak daarna krijgt Boxtel nog een goede kopkans, maar deze wordt door Maarten Megens onschadelijk gemaakt.

Met een 2-0 ruststand lijkt SDDL op rozen te zitten. Het is belangrijk om de eerste fase na de rust goed door te komen en om dan in de omschakeling de genadeklap uit te delen. Deze theorie kan echter na 3 minuten alweer in de prullenmand. Robin van de Laak weet de bal namelijk over de keeper te lobben en zorgt zo voor de belangrijke aansluitingstreffer. Boxtel krijgt hierdoor weer hoop en SDDL moet op zijn hoede blijven. De wedstrijd wordt intussen wat harder en gemener van beide kanten. De scheidsrechter laat het nodige toe en dat zorgt over en weer voor de nodige irritatie en ook wat gele kaarten. Beide ploegen krijgen nog wel wat kansjes, maar de bal wil er maar niet in. De grootste kans voor Boxtel is een kopbal van Mitchell Vogels, maar deze verdwijnt gelukkig voor SDDL over het doel. Even later lijkt SDDL 3-1 te scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Jordy de Loijer. Op het einde speelt Boxtel nog alles of niets door steeds meer risico te gaan nemen. Dit levert echter geen doelpunten meer op en zodoende blijft de score in het voordeel van SDDL.

Op een glad veld heeft SDDL eindelijk weer de broodnodige overwinning te pakken. Het spel was zeker niet goed te noemen, maar de inzet en instelling vergoedde veel. Na 4 wedstrijden zonder zege geeft dit hopelijk weer wat zelfvertrouwen om de 1e competitiehelft goed af te sluiten. Zeker gezien de stand was dit ook een belangrijke overwinning. Onderin pakte Herpinia, CITO en SCMH allemaal 3 punten waardoor alles nog dichter op elkaar komt te staan. SDDL houdt door deze overwinning een gat van 4 punten met de nummer 13 Vorstenbosche Boys en dat is tegelijkertijd ook de volgende tegenstander.

SDDL – Boxtel 2-1 (2-0). 10. Ties Klievink 1-0, 35.  Marijn Maas 2-0, 48. Robin van de Laak 2-1.