Belangrijke winst voor SDDL

23 februari 2015

SDDL heeft ook de 2e wedstrijd na de winterstop gewonnen. Tegen CITO werd er een belangrijke 2-1 overwinning geboekt door de Demenaren. Door deze overwinning sluipen ze nu langzaam weg uit de degradatiezone.

Op een goed bespeelbaar veld nam SDDL het op tegen CITO, de nummer 4 van de ranglijst. De thuiswedstrijd tegen CITO was geëindigd in en 3-2 winst voor SDDL en dat was één van de betere wedstrijden van SDDL voor de winterstop. Vorige week werd er nog gewonnen van VOW, dus reisde SDDL met toch wel wat zelfvertrouwen naar OSS. Zeker ook gezien het feit dat CITO het bijn a altijd moeilijk heeft tegen SDDL.
De wedstrijd begon rustig. CITO was veel te vinden op de helft van SDDL, had ook verreweg het meeste balbezit, maar werd niet gevaarlijk. SDDL verdedigde geconcentreerd, gaf weinig weg en bleef gemakkelijk overeind. SDDL zocht naar zijn momenten en de eerste echt grote kans in de 10e minuut was meteen al raak. Ties Klievink speelde zich vrij op het middenveld en bediende zijn broer Daan in de diepte. Alleen voor de keeper maakte hij het beheerst af door de bal langs de keeper in de verre hoek te schuiven: 0-1. Na 19 minuten werd het nog erger voor CITO. Knullig balverlies in de achterste linie leverde Daan Klievink balbezit op. Hij zette het op een lopen en kon niet meer worden ingehaald en met een droge knal zette hij SDDL op een 2-0 voorsprong. CITO ging iets meer aandringen, maar Maarten Megens was vooralsnog niet te passeren. Met een 2-0 voorsprong ging SDDL naar de thee.
Na de pauze ging CITO aanvallender spelen in de hoop om zo de aansluitingstreffer te maken. Ondanks dat SDDL naar achteren werd gedrukt leverde dit niet veel kansen op voor de Osse formatie. Na 60 minuten kwam Michel Gielis, de nieuwe aanwinst er in. CITO werd gevaarlijker en scoorde na 68 minuten de belangrijke aansluitingstreffer. Een ongevaarlijk lijkende vrije trap ging dwars door de Demense muur en doordat de bal nog werd aangeraakt stond de doelman op het verkeerde been. CITO rook zijn kansen en gooide alles op de aanval, maar liet achterin ook veel ruimte vallen. In deze fase waren de uitbraken van SDDL gevaarlijker dan die van CITO, maar de eindpass was meestal niet goed aan Demense zijde. Met een beetje meer overleg zat de 1-3 er zeker in. CITO bleef hoop houden, maar had veel moeite met het creëren van kansen. Het gemis van de vaste spits bij CITO liet zich duidelijk voelen in deze. SDDL bleef op de been en sleepte zo een heel belangrijke overwinning uit het vuur.
CITO is een ervaren en fysiek sterke ploeg, die alleen snelheid mist in  met name de achterste linie. Beide doelpunten van de snelle  Daan Klievink hadden hiermee te maken en dit gaf uiteindelijk de doorslag in deze wedstrijd. Na rust had men de score nog verder kunnen uitbouwen, maar de laatste pass was telkens net niet goed. Ook het feit dat CITO niet helemaal compleet was, was gunstig voor SDDL. Na de winterstop mocht SDDL ook in de 2e wedstrijd dus weer 3 punten bijschrijven. Door deze zege loopt men steeds verder weg van Herpinia en VOW. Verder is men op de ranglijst nu Ollandia en NLC ’03 gepasseerd wat resulteert in een 8e plaats.  Zo zie je maar weer dat het snel kan omslaan. Voor de winterstop was het vaak kommer en kwel bij SDDL en door 2 overwinningen ziet alles er ineens weer rooskleurig uit. Dit wil niet zeggen dat SDDL nu al veilig is, maar het is wel een goede stap in die richting. En als ze elke week dezelfde mentaliteit en vechtlust tonen, kan SDDL het veel ploegen moeilijk maken in deze klasse en moet handhaving geen problemen opleveren. Volgende week mag men thuis aantreden tegen Boskant. In de uitwedstrijd werd hier met 2-0 verloren, maar gezien de huidige vorm liggen hier zeker kansen.
Karakteristieken: 0-1 Daan Klievink 10′     0-2 Daan Klievink 19′       1-2 Michel Gielis  68′