Berghem Sport ontsnapt aan puntverlies in Demen

19-10-2015

Berghem Sport heeft een 3-1 overwinning geboekt op bezoek bij SDDL. Anders dan de stand doet vermoeden had Berghem Sport een moeilijke middag tegen het goed spelende SDDL.  Man van de wedstrijd was Bram Kappen die 3x scoorde voor de ploeg uit Berghem.

Vantevoren was al bekend dat dit een lastige  pot zou worden voor SDDL, daar Berghem Sport één van de kampioenskandidaten is in de 4e klasse H. SDDL begon goed aan de wedstrijd. Tegenover het beter verzorgde veldspel van de gasten zette SDDL veel strijd en daardoor was er in de beginfase een op en neer gaande wedstrijd. In het eerste kwartier kregen beide ploegen kleine kansjes, maar vooralsnog werd er niet gescoord. Na 20 minuten spelen komt daar verandering in. Een onnodige overtreding in het 16-meter gebied werd bestraft met een strafschop. Bram Kappen zette zich achter de bal en schoot deze onberispelijk in de hoek en daarmee kwam Berghem Sport op een 1-0 voorsprong. SDDL liet het er niet bij zitten en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. En die goal kwam er ook. Een mooie diepe bal viel precies tussen de verdediging en de keeper. De keeper twijfelde even en stond op dat moment te ver uit zijn doel.  Bjorn Rikken zag dit vanuit zijn ooghoeken en met een magistrale lob over de keeper tekende hij voor de verdiende gelijkmaker. Een paar minuten voor rust leek SDDL zelfs op voorsprong te komen. Een hoge bal werd door de verdediging half geraakt en leek zo in de kruising te vallen. De keeper kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net over de lat tikken. Ruststand was derhalve 1-1 en dat was terecht.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Een hard werkend SDDL bleef het Berghem Sport moeilijk maken. Beide ploegen kregen kansjes, maar SDDL moest continu blijven opletten om de gevaarlijke Berghemse spitsen onder de duim te houden. In de 65e minuut kreeg Bram Kappen net eventjes te veel ruimte op zo’n 18 meter van de goal. Hij draaide snel weg, zijn schot werd niet geblokt en via de keeper ging de bal in het Demense doel. Wederom kwam Berghem Sport op een voorsprong, maar net als voor de rust bleef SDDL geloven in een goed resultaat. Er kwamen mogelijkheden voor zowel SDDL als Berghem Sport en de 80e minuut van de wedstrijd was cruciaal. In deze minuut had SDDL een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Dit gebeurde echter niet en in de tegenaanval kreeg Berghem Sport een terechte penalty vanwege een domme handsbal. Ook deze penalty werd genomen door Bram Kappen die  de keeper de verkeerde hoek instuurde. In plaats van 2-2 werd het 1-3 en was de wedstrijd beslist. Het restant van de wedstrijd kwam Berghem Sport niet echt meer in de problemen en zo gingen de punten mee naar Berghem.

Ondanks de nederlaag speelde SDDL misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Tegenover het betere positiespel van Berghem Sport zette SDDL een flinke dosis strijdlust. En daar had Berghem Sport het moeilijk mee, want het was al snel duidelijk dat ze de punten niet cadeau zouden krijgen. Grootste verschil in deze wedstrijd was toch wel dat Berghem Sport meer individuele klasse heeft als SDDL. Meerdere spelers kunnen een wedstrijd beslissen en dan zit je als trainer toch met een beter gevoel op de bank. Jeffrey van Oss, die al 9x scoorde, werd goed uit de wedstrijd gehouden door de Demense verdediging, maar dan staat er gewoon weer iemand anders op die dit overneemt. Tegen SDDL was Bram Kappen met 3 doelpunten de man van de wedstrijd. Verder was Berghem Sport ook net iets wat effectiever dan SDDL en scoorde het op het juiste moment de 1-3. SDDL mist een minuut eerder een enorme kans op 2-2 en uit de tegenaanval valt vervolgens de beslissing. Op basis van het veldspel een verdiende overwinning, maar met een beetje meer geluk had er zeker een gelijkspel ingezeten. Door deze overwinning komt Berghem Sport aan de leiding en blijft SDDL in de onderste regionen. De volgende wedstrijd is tegen het Udense Fc de Rakt en daar telt alleen de overwinning voor SDDL.

SDDL – Berghem Sport 1-3 (1-1). 24. B. Kappen (pen.) 0-1, 35. B. Rikken 1-1, 67. B. Kappen 1-2, 81. B. Kappen (pen.) 1-3.